Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται στην περιοχή της Λαγκάδας οι εργασίες κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη ενώ όλα δείχνουν ότι λύνεται την ερχόμενη Δευτέρα και το πρόβλημα που είχε προκύψει με την κοπή των 52000 δέντρων.

Το Δημόσιο εκ των πραγμάτων έριξε την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας και έτσι αναμένεται να υπάρξει εντονότερο ενδιαφέρον από εργολάβους.

Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη να επαναληφθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, και από την τιμή που έχει οριστεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που θα δώσουν προσφορές. Τώρα μετά από τις άγονες δημοπρασίες ορίστηκε η τιμή στις 80 χιλιάδες, ενώ αρχικά ήταν 400 χιλιάδες ευρώ!

«Και μόνο αυτή η τεράστια διαφορά δείχνει ότι θα έχουμε προσφορές γιατί υπάρχει μεγάλο κέρδος από την ξυλεία που θα παραχθεί», είπε στέλεχος του Δημοσίου που χειρίζεται την υπόθεση. Υπολογίζεται ότι στην χειρότερη περίπτωση θα είναι 20000 τόνοι ξυλείας….

Στο μεταξύ το εργοτάξιο της εταιρείας έχει ξεκινήσει στην περιοχή Αποσελέμη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση με τη ΔΕΗ για την μετακίνηση των δικτύων της ώστε να γίνει ο νέος δρόμος και να αρχίσουν οι εργασίες για το κυρίως φράγμα(ταμιευτήρας).

«Έχουμε ήδη στείλει τα σχετικά έγγραφα και περιμένουμε τις εγκρίσεις από το υπουργείο ώστε να προχωρήσει η ΔΕΗ» ανέφερε στην “Π” ο κ.Περάκης προϊστάμενος της ΕΔΥΕ του φράγματος.

Το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί και το θέμα της πιθανής μεταγκατάστασης οικογενειών από το Σφεντύλι.