Ανακαλεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την άδεια συμμετοχής της ΚΑΕ ΟΦΗ/Ηράκλειο στην Α2 κατηγορία λόγω οφειλών της στον πρώην αθλητή της Παναγιώτη Μακρή.

Ο αθλητής είχε προσφύγει στις αρμόδιες επιτροπές οικονομικών διαφορών και δικαιώθηκε για χρέη 21.700 ευρώ. Χθες η ΕΕΑ, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας αφού έλαβε υπόψιν της τις τελεσίδικες αποφάσεις, αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια συμμετοχής της ΚΑΕ στην Α2 και αυτόματα θα υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική.

Μια απόφαση που ίσως αλλάξει εάν η ΚΑΕ εξοφλήσει σύντομα το χρέος της. Ανάλογες προσφυγές έχουν καταθέσει και οι πρώην αθλητές Τσιριγωτάκης (15.500 ευρώ) και Αγγελάκης (11.000 ευρώ). Συνολικά το χρέος είναι 48.200 ευρώ, το οποίο η ΚΑΕ θα έδινε εφόσον η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θα είχε επιτυχία, αλλά...

Για το θέμα αυτό (εάν μέχρι τότε η ΕΕΑ εκδώσει επίσημα απόφαση) αλλά και για όλα τα άλλα που απασχολούν την ΚΑΕ, η Διοίκησή της θα ενημερώσει τους φιλάθλους την Πέμπτη στις 12 μ. σε συνέντευξη Τύπου.

Ήττα των νεανίδων

Αν και έπαιξε πολύ καλά το Ηράκλειο, τελικά έχασε στο τέλος με 60-56 από τον Ηρακλή στην πρεμιέρα των τελικών του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η ομάδα της κ. Μαλιωτάκη ήταν άστοχη στις βολές (11/26) και στο τέλος έχασε δύο επιθετικά ριμπάουντ. Στοιχεία που της στέρησαν τη νίκη.

10λεπτα: 15-9, 33-24, 43-28, 60-56.

Διαιτητές οι κ. Μερτζάνης-Κουνελες.

Ηρακλής: Βλάνη 25 (4), Κοντοπόδη 9, Καντάρα, Νέδα 13, Καμαριώτη, Λούκαρη, Παυλίδου 1, Γλαβίνα, Μανουσαρίδου 1, Αδαμίδου 9, Μπαλόγλου 2.

Ηράκλειο: Κοιλάδη 3, Τσιμπούκα 7, Παπακαλιάτη 2, Λαουμτζή 4, Φρυγάδη 10 (1), Ψαράκη 9, Φωτιάδη 21.

Σήμερα το “Ηράκλειο” έχει ρεπό.

Μικρές ειδήσεις

• Στον πάγκο της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια θα κάθεται ο Λευτέρης Κακιούσης. «Η ΑΕΚ είναι ένας νέος κύκλος στη ζωή μου, έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες που συμβαδίζουν με τους δικούς μου», δήλωσε ο 37χρονος πρώην τεχνικός του Ηρακλή που θα αντικαταστήσει τον Φώτη Κατσικάρη.

• Ο Κώστας Πιλαφίδης συμφώνησε να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Γ.Σ. Λάρισας. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει ακόμη από τον Ηρακλή, τον Ιωνικό Ν.Φ. και το Μακεδονικό, συμφώνησε προφορικά να αναλάβει εκ νέου τα «ηνία» της θεσσαλικής ομάδας.

• Ο Μηνάς Γκέκος θα είναι, και επίσημα πλέον, ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Αμαρουσίου.