Του Κώστα Μπογδανίδη

Όλα τα είχαν σχεδιάσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Είχαν προγραμματίσει την κατασκευή του διπλού κλάδου από τις Γούρνες μέχρι το ΚΤΕΟ, αλλά τους διέφυγε ένας…αγωγός.

Παρά τον αγώνα της Περιφέρειας να ολοκληρωθεί ένα τμήμα και να δοθεί στην κυκλοφορία από το τέλος Μαϊου όλα πήγαν στραβά και η παράδοση του δρόμου μετατίθεται για τις 15 Ιουλίου!

Στην πορεία υλοποίησης εργολάβοι και υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι από ένα σημείο του δρόμου περνά ο αγωγός ύδρευσης του Ηρακλείου και η επιστήμη…σήκωσε ψηλά τα χέρια…

Οι οδηγοί που καθημερινά κάνουν το δρομολόγιο προς τις Γούβες περίμεναν πώς και πώς από το τέλος του Μάη να δοθεί ένα σημαντικό τουλάχιστον τμήμα του δεύτερου κλάδου που κατασκευάζεται ώστε να μην κινδυνεύουν.

Αλλά με απογοήτευση διαπιστώνουν καθημερινά ότι ο δρόμος δεν δίδεται στην κυκλοφορία και μάλλον δεν τελειώνει!

«Είναι αλήθεια ότι είχαμε πει και συμφωνήσει πως ο δρόμος θα παραδοθεί έστω και σταδιακά στην κυκλοφορία από το τέλος του Μαϊου.

Αλλά προέκυψε ένα πρόβλημα που δυστυχώς κι εμείς στην Περιφέρεια το πληροφορηθήκαμε αργά. Ένας αγωγός ύδρευσης που είναι περίπου 200 μέτρα από την γέφυρα στις Γούρνες έπρεπε να τακτοποιηθεί με σωλήνες όμως που θα έπαιρνε η ΔΕΥΑΗ» είπε χθες στην «Π» ο σύμβουλος της Περιφέρειας κ.Αντώνης Σακκαδάκης που παραδέχθηκε ότι είναι ένα εμπόδιο περισσότερο γραφειοκρατικό το οποίο δεν μπορούν άμεσα να αντιμετωπίσουν.

«Χρειάστηκε πάλι η δική μας παρέμβαση, του περιφερειάρχη προς τον δήμαρχο, ενώ μίλησα κι εγώ με τη ΔΕΥΑΗ για να προχωρήσει ο δήμος στην δημοπρασία που έγινε μόλις χθες.

Και αύριο Τετάρτη πρέπει να κάνουμε νέα σύσκεψη για να δούμε που βρισκόμαστε” αναφέρει ο κ.Σακκαδάκης.

Η καθυστέρηση της προμήθειας των σωλήνων συνεπάγεται και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου το οποίο τώρα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα θα παραδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Και τούτο διότι ακόμη και αν γινόταν προσπάθεια για να δοθεί ένα τμήμα πιο κάτω από το σημείο που είναι ο αγωγός έπρεπε να σπάσει ένα μεγάλο κομμάτι του στηθαίου!

«Δυστυχώς μόνο σε εκείνο το σημείο που περνάει ο αγωγός μπορούσαμε να κάνουμε είσοδο στο βόρειο κομμάτι του καινούριου κλάδου. Από εκεί και μετά θα έπρεπε να σπάσουμε πάλι στηθαίο για να βάζουμε μέσα τα αυτοκίνητα» λέει ο κ.Σακκαδάκης επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι όλες οι άλλες εργασίες προχωρούν γρήγορα και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

«Έχει γίνει το 70% της οδοστρωσίας που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και μετά η ασφαλτόστρωση θα πάει πιο εύκολα” τονίζει ο σύμβουλος του περιφερειάρχη. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο διπλός κλάδος από ΚΤΕΟ μέχρι Γούρνες θα παραδοθεί μετά τις 15 Ιουλίου και μέχρι τότε οι οδηγοί θα περνούν από το σημείο που είναι βέβαια επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής λόγω των μέτρων και της προσοχής των οδηγών δεν έχει συμβεί τίποτα το πολύ σοβαρό.