ΜΕ βοηθό τον διαιτητή Αγγελάκη πήρε ο Πανιώνιος το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Ηρακλή σε περίπατο (0-3) στην Νέα Ευκαρπία. Στην Πάτρα ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε, αφού η Παναχαϊκή προηγείτο στο σκορ μέχρι το 60ο λεπτό, αλλά τελικά πήρε μεγάλη νίκη (1-4). Με δέκα παίκτες η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά αν και έχανε γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε 4-1. Εύκολα ο Αρης στο Χαριλάου ξεπέρασε το εμπόδιο του Ακράτητου (4-1). Ο Ιωνικός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ (4-0) στη Νίκαια. Ισόπαλο (3-3) έληξε το ματς Ξάνθη-Γιάννινα. Σπουδαία νίκη πέτυχε η Καλλιθέα (2-1) επί του Αιγάλεω. Στο ματς του ΟΦΗ αναφερθήκαμε ήδη και ας δούμε τι έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθληματος Α’ Εθνικής.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

ΣΤΟ β’ ημίχρονο του αγώνα Ηρακλής-Παναθηναϊκός (0-3) οι φιλοξενούμενοι έκαναν περίπατο και πήραν μια σπουδαία νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς, που τους κράτησαν στην κορυφή. Δύο γκολ πέτυχε ο Κωνσταντίνου (61’ και 77’) και ένα ο Λυμπερόπουλος (70’). Καλός ο διαιτητής Τσαγκαράκης (Χανίων). Κίτρινες: Χατζί, Μουράτι, Νεμπεγλέρας, Κυργιάκος.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4 ΑΦΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΗΣΕ

ΣΤΗΝ Πάτρα ο Ολυμπιακός μέχρι το 60ο λεπτό αντιμετώπιζε το φάσμα της ήττας, αφού ο Σκαρμούτσος (30’) είχε κάνει το 1-0. Στο συγκεκριμένο σημείο ο Οφορίκουε με κεφαλιά έκανε το 1-1 και στη συνέχεια ο Τζόρτζεβιτς (70’ φάουλ) το 1-2, ο Ζέτερμπεργκ (83 φάουλ) το 1-3 και Τζιοβάνι (90’) το τελικό 1-4. Αν και το ματς ήταν εύκολο ο διαιτητής Σωμαρακάκης (Αθήνας) έκανε πολλά λάθη. Κίτρινες: Σκαρμούτσος, Γκουζιώτης, Λουμπαρδέας, Μπονάνι, Ιωάννου, Μπούτιτσα, Μουστάκης, Βετούλας.

Η ΑΕΚ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

ΜΕ 10 παίκτες η ΑΕΚ από το 8ο λεπτό, από το οποίο και έχανε (0-1), κατάφερε να κερδίσει την Προοδευτική με 4-1. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Κασάπης έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε, ενώ ο Μάγγος ευστόχησε και έγραψε το 0-1. Στη συνέχεια με αυτογκόλ του Μώρα (49’) έγινε το 1-1, με τον Μπορμπόκη (68’) το 2-1, με τον Τσάρτα (75’) το 3-1 και με τον Ιβιτς (90’) το 4-1. Κακός ο διαιτητής Ευθυμιάδης (Δράμας), ο οποίος εκτός της αποβολής έδειξε κίτρινη στους Μπορμπόκη και Πάντο.

Ο ΑΡΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΟ Χαριλάου ο Αρης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κερδίζοντας τον Ακράτητο με 4-1. Για το νικητή σκόραραν οι Κυζερίδης (2’), Μπράγκα (15’), Κολτσίδας (17’) και Νιρέν (72’) ενώ για τον ηττημένο ο Μπάρκογλου (40’ φάουλ). Καλός ο διαιτητής Δαμιανός (Κοζάνης), που “κιτρίνισε” τον Ιορδανίδη.

Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΛΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

ΣΤΗ Νίκαια ο Ιωνικός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 4-0 και έκανε άλμα παραμονής. Απο δύο γκολ πέτυχαν ο Μακόρ (27’ και 58’) και ο Ξανθόπουλος (56’ κεφ. και 61’ κεφ.) Ο Πάριζεκ (79’) απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Γεωργιάδης. Απαράδεκτη η διαιτησία του Μποροβήλου (Αρκαδίας). Κίτρινες:

Μάρκος και Κουκέλκα.

Η ΞΑΝΘΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΣΤΟ γήπεδό της η Ξάνθη παραχώρησε ισοπαλία (3-3) στα Γιάννινα. Για την γηπεδούχο ομάδα σκόραραν οι Φριζενμπίχλερ (41’), Ζαπρόπουλος (45’) και Γελαδάρης (74’), ενώ για τη φιλοξενούμενη οι δύο ο Γκαβαλόφσκι (55’ και 86’) και ένα ο Τζούμπα (65’). Καλός ο διαιτητής Κασναφέρης (Αθήνας).

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΚΟΝΤΑ στη σωτηρία είναι η Καλλιθέα μετά την εντός έδρας νίκη της (2-1) επί του Αιγάλεω. Στο 3ο λεπτό ο Χλωρός εκανε το 0-1, ισοφάρισε ο Γκέκας (20’ κεφ.) και πέτυχε το νικητήριο γκολ ο Πέτκοβιτς (44’ φάουλ). Καλος ο διαιτητής Μπισογιάννης (Θεσσαλονίκης). Κίτρινες: Συμεωνίδης και Τσιμπλίδης.