Όταν ο Μύρωνας Σηφάκης δήλωνε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ότι “Εμείς δεν έχουμε Μαχλά” δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτά τα λόγια του θα αποτελούσαν την αρχή του τέλους του από τον Εργοτέλη.

Η ήττα στο ντέρμπι προκάλεσε αναταράξεις στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο” και δρομολόγησε ραγδαίες εξελίξεις στον πάγκο του Εργοτέλη αφού από χθες στη θέση του κ. Σηφάκη βρίσκεται ο Μανόλης Πατεμτζής. Για να φτάσουμε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο που άρχισε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν οι μεγαλομέτοχοι του Εργοτέλη έδιναν τα χέρια με τον νέο προπονητή.“Ή εμείς ή αυτός”Η διοίκηση του Εργοτέλη ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον κ. Σηφάκη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με μια λιτή ανακοίνωση 30 λέξεων:

“Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Λύττος Εργοτέλης αποφάσισε ομόφωνα τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μύρωνα Σηφάκη τον οποίο και ευχαριστεί για την συμβολή του στην ανοδική πορεία της ομάδας”. Λίγο αργότερα ο κ. Τζώρτζογλου εξήρε τη στάση του κ. Σηφάκη ο οποίος όταν του ανακοινώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η λύση της συνεργασίας τους έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της διοίκησης για να καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με τον Ιωνικό εφόσον δεν είχε βρεθεί μέχρι τότε ο αντικαταστάτης του. “Η πόρτα του Εργοτέλη θα είναι πάντα ανοικτή για τον Σηφάκη που έδειξε για άλλη μια φορά το ήθος και τον ανδρισμό του”, δήλωνε μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. πάντως που έγινε νωρίτερα το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό για τον Ηρακλειώτη τεχνικό. Η κακή πορεία της ομάδας, η ήττα από τον ΟΦΗ και οι δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι βάρυναν πολύ την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. “Δεν μπορεί να λέει ο προπονητής μας ότι εμείς δεν έχουμε Μαχλά. Προσβάλλει όλη την ομάδα. Εμείς δηλαδή δεν έχουμε τον Ογκουνσότο που έχει πετύχει τα ίδια γκολ με τον Μαχλά; Δεν έχουμε άλλους διεθνείς παίκτες; Δεν μπορεί να μειώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο την ομάδα”, είπαν κάποιοι από τους συμβούλους, οι οποίοι μάλιστα θέτοντας το θέμα προπονητή απείλησαν ότι θα παραιτηθούν αν δεν υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας αυτή τη φορά δεν στήριξαν τον κ. Σηφάκη. Οχι μόνο επειδή βρέθηκαν προ του διλήμματος και επέλεξαν τους συνεργάτες τους στη διοίκηση αλλά επειδή και οι ίδιοι πλέον ήθελαν αυτή την αλλαγή θεωρώντας ότι είναι το “τελευταίο τους χαρτί” για να σώσουν την παρτίδα στο παιχνίδι της παραμονής. Ετσι ενώ τις προηγούμενες φορές ούτε καν συζητούσαν αυτό το ενδεχόμενο, έδωσαν τέλος σ’αυτή τη συνεργασία αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.Δύο λύσειςΤο επόμενο βήμα της διοίκησης ήταν να αναζητήσει τον αντικαταστάση του κ. Σηφάκη. Προς στιγμήν έπεσε στο τραπέζι η λύση Κουτσάκη αλλά γρήγορα εγκαταλείφθηκε και οι παράγοντες της ομάδας έκαναν κρούση στον Έιγκε Γκέραρντ. Η κατηγορηματική άρνηση του Ολλανδού να καθίσει στον πάγκο δεν άφηνε περιθώριο για παραπέρα συζήτηση. Η λύση όμως δόθηκε από τον ίδιο τον κ. Γκέραρντ ο οποίος πρότεινε τον Μανόλη Πατεμτζή με τον οποίο ήλθε σε επαφή η διοίκηση και συμφώνησε αμέσως μαζί του. Ο Πατεμτζής ήταν η μοναδική λύση από την Κρήτη και πληρούσε τις προϋποθέσεις που ήθελε ο Εργοτέλης. Να είναι δηλαδή Κρητικός, νέος, φιλόδοξος και να έχει την εμπειρία να οδηγήσει το τιμόνι μέχρι το τέλος. Ο πρώην συνεργάτης του Σκάσνι στον πάγκο του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού ανέλαβε από χθες τα καθήκοντά του και σύμφωνα με τη διοίκηση, η συμφωνία τους είναι για δύο χρόνια, ενώ ο Έιγκε Γκέραρντ θα πάρει περισσότερες αρμοδιότητες από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.