“Δίνουμε αίμα, παίρνουμε μετάλλιο ζωής” είναι το σύνθημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δημοτικός Οργανισμός “Ηράκλειο 2004”, σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας Πρόνοιας.

Η αιμοδοσία θα γίνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου από τις 10 το πρωί εως και τις 7.30 το απόγευμα.

Οσοι θα συμμετάσχουν θα πάρουν συμβολικά δώρα, όπως μπλουζάκια με το λογότυπο του 2004 και μετάλλια.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης εθνικής επάρκειας αίματος για να ανταποκριθούμε ως χώρα στις επιταγές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οπως ανέφερε η Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου και δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Κόκκορη η σημερινή αιμοδοσία θα διεξαχθεί παράλληλα και στις υπόλοιπες Ολυμπιακές πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως τόνισε η ίδια, είναι αφενός να ενισχυθεί ο θεσμός του εθελοντισμού στο Ηράκλειο ως Ολυμπιακή πόλη και αφετέρου να προωθηθεί η ανάγκη αιμοδοσίας από τους συμπολίτες μας για αυτάρκεια σε ποσότητα αίματος.

Η κα Κόκκορη χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο Δήμο Ηρακλείου οι αιμοληψίες που γίνονται ετησίως από το Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι 18.500, ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες μας σε αίμα. Να σημειωθεί ότι από την ποσότητα αυτή, κάθε χρόνο στέλνουμε 3.500 φιάλες αίμα σε νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας.

Αίμα μπορούν να προσφέρουν άτομα από 18 εως 55 ετών.