Από φαβορί για την άνοδο, ο ΟΦΗ/Ηράκλειο έγινε αουτσάιντερ μέσα σε τρεις αγωνιστικές αλλά για να μη χάσει και τις τελευταίες του ελπίδες, πρέπει άμεσα να ανασυγκροτηθεί.

Τα αίτια των κακών αποτελεσμάτων με Ξάνθη, Αιγάλεω και Περιστέρι μπορούν να αναζητηθούν αργότερα αφού προς το παρόν προέχει η συγκέντρωση της ομάδας στο οριακό ντέρμπι του Σαββάτου με τον Κολοσσό στο Λίντο.

Το μήνυμα του Γιώργου Μακράκη προς τους παίκτες ήταν σαφές στη χθεσινή προπόνηση. Με λίγα λόγια, ο τεχνικός του ΟΦΗ/Ηράκλειο ζήτησε να μείνουν στις προπονήσεις όσοι από τους παίκτες πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν τον Κολοσσό με μεγάλη διαφορά.

Φυσικά δεν υπήρξε καμία αποχώρηση αλλά η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

Εκτός από τη νίκη λοιπόν, το ζητούμενο στο ματς με τον Κολοσσό είναι και η κάλυψη του 80-53 στη Ρόδο ή τουλάχιστον μια επικράτηση με μεγάλη διαφορά έτσι ώστε να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας.

Στον ΟΦΗ/Ηράκλειο πάντως, εκτός από την κακή ψυχολογία, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τα αγωνιστικά προβλήματα με σημαντικότερο αυτό του Μάνθου Σοφογιάννη. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε χθες ο αθλητής, έδειξε ότι ίσως έχει κάτι το σοβαρό και οριστικά συμπεράσματα θα βγουν μέχρι αύριο. Η τεχνική ηγεσία δεν θέλει βέβαια ούτε να σκέφτεται πιθανή απουσία του έμπειρου παίκτη το Σάββατο. Αλλωστε η εμφάνισή του στο ματς με το Περιστέρι επηρεάστηκε σημαντικά από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Πρόβλημα στη γάμπα εξάλλου ταλαιπωρεί τον Λακόπουλο ο οποίος έβγαλε χθες το μισό προπονητικό πρόγραμμα ενώ ο Λάτοβιτς ξεκουράστηκε.