Αύξηση αφίξεων από Αυστρία και Ιταλία προς την χώρα μας παρατηρείται στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων παρά το δυσμενές κλίμα καθώς, όχι μόνον δεν υπάρχουν ακυρώσεις αλλά αντίθετα καταβάλλονται προσπάθειες εξεύρεσης επιπλέον δωματίων και δρομολόγησης πρόσθετων ναυλωμένων πτήσεων για προορισμούς που έχουν ζήτηση όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΤ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Βιέννης, που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Αυστρίας έχει προγραμματίσει να στέλνει 2.000 συνταξιούχους εβδομαδιαία στην Ρόδο στην διάρκεια των επόμενων πέντε εβδομάδων.

Έτσι, 1.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι θα επισκεφτούν αυτό το χρονικό διάστημα την Ρόδο, ένα πρόγραμμα που αν πετύχει θα επαναληφθεί το 2004. Επίσης η εταιρεία Gulet Touristik προσθέτει στο πρόγραμμά της μια επιπλέον πτήση με προορισμό την Κρήτη την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών.

Όσον αφορά του τουρισμό από την Ιταλία, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, από τις καθημερινές επαφές των Γραφείων του ΕΟΤ Ιταλίας με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες προκύπτει ότι η Ελλάδα φαίνεται να γίνεται ο προορισμός των ομάδων που είχαν κατεύθυνση τις μουσουλμανικές χώρες.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων, τουριστικό γραφείο της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι ομάδα 2.000 ατόμων που είχαν ως προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα τον Μάιο τελικά θα επισκεφθεί την Κρήτη.

Επίσης οι αιτήσεις από διάφορα τουριστικά γραφεία δείχνουν ότι και πολλά γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού κατευθύνονται προς την Ελλάδα.