Αντιπολεμικό συλλαλητήριο με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Πύργο Μονοφατσίου.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσε ο Δήμος Αστερουσίων σε συνεργασία με τις Μαθητικές Κοινότητες και τους φορείς του Δήμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα από το δημοτικό σχολείο Πύργου, όπου παρουσία των μαθητών δόθηκε παράσταση από το έργο “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” με μαθητές του Γυμνασίου Μεσοχωριού.

Στην συνέχεια, οι μαθητές κρατώντας πλακάτ και πανό που είχαν φτιάξει τα Γυμνάσια Πύργου, Μεσοχωριού, Χάρακα και Τεφελίου, με συνθήματα κατά του πολέμου στο Ιράκ, και της πολιτικής των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν πορεία από το δημοτικό σχολείο, σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου και κατέληξαν στην κεντρική αγορά, όπου εκπρόσωποι των μαθητών διάβασαν κείμενά τους, τα οποία προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Κύριλλος, ο δήμαρχος Αστερουσίων Επιτροπάκης Εμμανουήλ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρουλάκης Ιωάννης, Αντωνάκης Αντώνιος, ιερείς της Ενορίας Πύργου, Τεφελίου και εκπρόσωπος του ΚΑΠΗ.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κόφινα και ο δήμαρχος Μοιρών με τον πρόεδρο του ΔΣ, οι Ν.Σ. Δασκαλάκης Ιωάννης, Ξωμεριτάκης Αλέκος.

Χαιρετισμό έστειλαν όλοι οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της περιοχής.

Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι κρατώντας αναμμένα κεριά πραγματοποίησαν πορεία μέσω της αγοράς, μέχρι το δημοτικό σχολείο, όπου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.