Σε ένα πόλεμο...πληροφοριών έχουν επιδοθεί τα δύο στρατόπεδα για την κατάσταση που επικρατεί στη Βαγδάτη, καθώς και στο αεροδρόμιο της πόλης. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς το αεροδρόμιο εξακολουθεί να είναι υπό τον έλεγχό τους, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα προωθούνται στο κέντρο της Βαγδάτης.

"Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Βαγδάτης που απέχει περίπου 20 χλμ απο την πρωτεύουσα", δήλωσε ο στρατηγός Βίκτορ Ρένουαρτ σε συνέντευξη Τύπου στο Κατάρ.

Διαψεύδουν τις πληροφορίες οι Ιρακινοί. Ο υπουργός Πληροφοριών δηλώνει ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του αεροδρομίου, ενώ στην ιρακινή πρωτεύουσα "είναι όλα εντάξει". Το ίδιο δηλώνουν και οι ξένοι ανταποκριτές, οι οποίοι έκαναν χθες το μεσημέρι το γύρο της πόλης.

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΝΤΑΜ

Την ίδια στιγμή νέο γραπτό μήνυμα του Σαντάμ Χουσεΐν προς τον Ιρακινό λαό μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση. Στο μήνυμα, το οποίο ανέγνωσε ο ιρακινός υπουργός Πληροφοριών, ο Ιρακινός πρόεδρος καλεί και πάλι τους Ιρακινούς και κυρίως τους πολίτες της Βαγδάτης, να αντισταθούν και να "εξαντλήσουν τον εχθρό".

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ... ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες και για τον αριθμό των θυμάτων. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι περίπου 1.000 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις σκληρές μάχες κατα την είσοδο των αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Βαγδάτη, ενώ ο ιρακινός στρατός δήλωσε οτι σκοτώθηκαν "εκατοντάδες" Αμερικανοί στρατιώτες.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Εντωμεταξύ, ενας Ιρακινός καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε χθες το μεσημέρι εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, δήλωσε στο Ρόιτερ ένας λοχίας των πεζοναυτών. Διεύψευσε την επίθεση ο στρατηγός Βίκτορ Ρένουαρτ σε συνέντευξη Τύπου στην κεντρική διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων “Centcom'' στο Κατάρ. "Η επίθεση δεν εντοπίστηκε απο κανένα ραντάρ", τόνισε.

ΙΡΑΚ: “ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ”

Ο Ιρακινός υπουργός Πληροφοριών, Σαίντ Αλ Σάχαφ διαβεβαίωσε πως όλα είναι "εντάξει" στην ιρακινή πρωτεύουσα και οι ιρακινές δυνάμεις "εξουδετέρωσαν τους Αμερικανούς εισβολείς από το διεθνές αεροδρόμιο Σαντάμ και πλέον το ελέγχουν". "Οι πύραυλοι εδάφους και το πυροβολικό μας σφυροκοπά τους εχθρικούς σχηματισμούς και ο εχθρός υφίσταται μεγάλες απώλειες όπλων και έμψυχου υλικού, πολλούς νεκρούς και τραυματίες", πρόσθεσε. Ο Σάχαφ απαντώντας στην ερώτηση εάν Αμερικανοί στρατιώτες έχουν διεισδύσει στο κέντρο της πρωτεύουσας τόνισε "πηγαίνετε να δείτε και μόνοι σας. Δεν υπάρχει τίποτε, μα τίποτε, εκεί. Μόνο ιρακινά σημεία ελέγχου. Ολα είναι εντάξει". Υποστήριξε επίσης πως οι ιρακινές δυνάμεις κατέρριψαν ένα αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από το Ιράκ και κατέστρεψαν επτά άρματα μάχης στην πόλη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, τις τελευταίες 24 ώρες.