Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο 3ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργάνωσε και φέτος η ομάδα «Εκείνοι οι άλλοι» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Οι περίπου τρεις χιλιάδες συμμετέχοντες ξεχύθηκαν την περασμένη Κυριακή στους δρόμους του Ηρακλείου και για περισσότερες από οκτώ ώρες αναζητούσαν τον Κρυμμένο Θησαυρό.

Στα βήματα του δαιμόνιου όπως αποδείχτηκε επιθεωρητή «ΤΙ», ειδικευμένου σε εξιχνιάσεις μυστηρίων και στο έτος 2050 ταξίδευσαν οι 200 ομάδες που ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί της Κυριακής την αναζήτησή τους.

Η ομάδα «τα μολύβια» αναδείχτηκε φέτος η νικήτρια στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού. Τη νικήτρια ομάδα αποτελούσαν 15 μέλη που κατάφεραν να συλλάβουν τον επιθεωρητή «ΤΙ» και να κερδίσουν το τελικό έπαθλο των 3.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προτελευταίο γρίφο πήραν εξήντα ομάδες ενώ στον τελευταίο πριν τη σύλληψη του επιθεωρητή «Τι» έφθασαν 8 ομάδες.

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού διοργάνωσε η ομάδα «Εκείνοι οι Άλλοι», υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Η ομάδα «Εκείνοι οι Άλλοι» , αποτελείτε από τους Νίκο Βρύνα, Μιχάλη Δελάκη, Κώστα Ηλιάκη, Ζαχαρένια Καμνάκη, Αρη Λαμπράκη, Κώστα Μαρκάκη, Μανόλη Μαραγκάκη , Κώστα Μεταξάκη ,Λευτέρη Παναγουλόπουλο , Δημήτρη Παπαδάκη, Αλέξανδρο Σαββάκη.

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Γαρεφαλάκης ( ή άγιος).

Μεγάλοι χορηγοί της φετινής διοργάνωσης του «3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού» ήταν τα Mc Donald's και η Toyota Παπακαλιάτης α.ε.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι Ρ/Σ Star fm, Super Radio Yδρόγειος που έκαναν την ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού, οι εφημερίδες ΠΑΤΡΙΣ, ΤΟΛΜΗ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, Οι γραφικές τέχνες ΤΥΠΟΚΡΈΤΑ & Γ. ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ, η δικτυακή πύλη PATHFINDER, οι υπηρεσίες διαδικτύου CRETE - WEB που έκαναν φιλοξενία του site της διοργανώτριας ομάδας , οί διαφημιστικές εταιρείες ΠΡΟΒΟΛΗ & ENTERMEDIA, το περιοδικό ΣΤΙΓΜΕΣ, το δημιουργικό γραφείο LEFT GRAPHIC, η ARIA SOUND που είχε την ηχητική κάλυψη. Φύλαξη & οργάνωση του χώρου CRETA SECURITY

Την βοήθεια τους στην παραγωγή των ραδιοφωνικών μηνυμάτων για το παιγνίδι προσέφεραν ο Μιχάλης Μπουρμπάκης και το Γιώργος Μελάνθης

Ρόλο διασκεδαστή για την μεγαλύτερη διάρκεια του παιγνιδιού είχε ο γνωστός κλόουν, Ronald των Mc Donald's.Οι γρίφοιΟι γρίφοι που κλήθηκαν να λύσουν οι συμμετέχοντες ήταν οι εξής:

1ος

Ο γέρο ψαράς κοίταξε το ρολόι του 17.07 και γύρισε αργά προς το μέρος του επιθεωρητή Τι.

- Τι παράξενος άνθρωπος! Είπε. Δεν φαινόταν για ληστής.

- Φορούσε μάσκα και μου είπε να δώσω αυτό το σημείωμα σ' αυτόν που θα με βρεί!

Ο επιθεωρητής Τι σήκωσε το βλέμμα του και κοίταξε αμήχανος το λαβωμένο λιοντάρι απέναντι.

ΛΥΣΗ:

ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ.

2ος

Ο επιθεωρητής Τι κρατούσε στα χέρια του ένα από τα γατάκια.

Του φάνηκε πολύ παράξενο. Το τρίχωμα, η έκφραση…

Σίγουρα δεν έμοιαζε με τα γατάκια που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ξαφνικά, το πρόσωπό του φωτίστηκε.

Ο δρόμος που άνοιξε διάπλατα στο μυαλό του ήταν ιστορικός και ξυπνούσε θύμησες παλιές από τότε που ήταν ακόμα στα θρανία.

Εκεί θα έβρισκε αυτό που έψαχνε.

ΛΥΣΗ:

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Λ. ΚΝΩΣΟΥ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΕΝΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΡΑΦΕ:

FELIX SILVESTRUS AGRIUS (ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΓΡΙΟΓΑΤΟΣ)

3ος

Κατάλαβε ότι τα γατάκια ήταν μοναδικά. Αυτός δεν ήταν ένας συνηθισμένος ληστής, σκέφτηκε. Ούτε εύκολος αντίπαλος ήταν. Το παζλ που τον οδηγούσε να συνθέσει βρισκόταν ακόμα στην αρχή του. Που θα τελείωνε άραγε αυτό το ταξίδι;

Επέστρεψε στο γραφείο του και κοίταξε το αρχείο του. Προσπάθησε να θυμηθεί όλα αυτά που χάθηκαν εξαιτίας της αδιαφορίας των πολιτών.

Την προσοχή του τράβηξε μια παλιά πύλη, η πύλη του Αγίου Γεωργίου, αλλά και ένα φυλλάδιο που δεν υπήρχε εκεί πριν.

Το φυλλάδιο ήταν των Multiplex cinemas, με αφιέρωμα σε ταινίες του παρελθόντος.

“Κάποτε στη Δύση”

“Απέραντο γαλάζιο”

“Οι δρόμοι της φωτιάς”

“Έκτη αίσθηση”

ΛΥΣΗ:

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΠΥΛΗ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΡΙΦΟ!

4ος

Κράτησε στα χέρια του την φωτογραφία που βρήκε χάμω στην άμμο. Τον οδηγούσε στο άλλοτε πιο υποβαθμισμένο αλλά σήμερα το πιο γνωστό μέρος της πόλης. Εκεί θα αναζητούσε το επόμενο ίχνος του ληστή, ανάμεσα σε τόνους σιδήρου και νερού. Μοντέρνα αντίληψη της τέχνης σκέφτηκε και έφυγε. Αυτό ήταν κάτι που εκτιμούσε στον αντίπαλό του.

ΛΥΣΗ:

ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ SKY TOWER, ΑΦΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ.

5ος

Κάντε ένα διάλλειμα.

Αλλάξτε CLUB.

Μετά ελάτε στη Λότζια.

ΛΥΣΗ:

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΑ Mc DONALDS

6ος

Το τελευταίο πράγμα που περίμενε να δει ήταν αυτό:

« Μη χάσεις τη παράσταση»

ΛΥΣΗ:

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΟ ΟΜΜΑ STUDIO ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΟΥΝ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

7ος

Μεταμφίεση! Πολύ ωραία!

Ζωντάνια, χιούμορ, καρναβάλι! Να τι λείπει από τη ζωή μας.

Αλλά αυτό το σχήμα πάλι;!

Τι νόημα έχει;

Να αρχίσουμε να παίζουμε γκολφ;

Δεν το πίστευε. Η μέχρι τώρα τακτική του ληστή δεν πρόδιδε ένα άτομο με τέτοιες συνήθειες. Ένιωσε να βρίσκετε σε αδιέξοδο.

Αυτό ήταν λοιπόν; Χάθηκαν τα ίχνη του; Βρισκόμαστε πάλι στο μηδέν;

Όχι!

Δεν μπορούσε να παραδεχτεί ότι έχει νικηθεί. Αυτό το μπαλάκι κάτι του θύμιζε. Αυτό το σχήμα κάπου το είχε ξαναδεί όμως δεν μπορούσε να το πλησιάσει.

ΛΥΣΗ:

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΟΡΑΚΙΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΞΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ GOLF ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ:

Ε, ΡΕ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΣ!

ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ

8ος

Ο επιθεωρητής Τι βγήκε στο προαύλιο της εκκλησίας και κοίταξε από ψηλά την πόλη. Πόσο τερατώδης φαινόταν!

Η «ωραία των ωραίων» όπως έλεγαν παλιά το Ηράκλειο, ήταν τώρα μια απέραντη έκταση από κτίρια! Άλλωστε ότι ενοχλούσε το κατεδάφιζαν.

Ναι ήταν το κατάλληλο σημείο για να δει κανείς πόσο άσχημη είχε καταντήσει η πόλη μας από την αυθαιρεσία όλων.

Ένα σχέδιο για την πόλη, σκέφτηκε. Να τι λείπει.

Ένα σχέδιο που θα έφτιαχνε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.

Ένα σχέδιο που θα εφαρμοζόταν για να ωφελήσει τους πολλούς.

ΛΥΣΗ:

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΡΙΦΟ.

9ος

Ο επιθεωρητής Τι αναστέναξε. Κάθε φορά που έλυνε ένα γρίφο, ένιωθε να απομακρύνεται από το ληστή παρά να τον πλησιάζει.

Είχε παρακολουθήσει πιστά όλα τα ίχνη που του είχε αφήσει. Όμως παρόλα αυτά, δεν είχε καταφέρει να τον εντοπίσει πουθενά.

Για να αναλύσει το σημείωμα του ληστή, αρχικά δοκίμασε τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα της αστυνομίας, τα λεγόμενα SAIRT.TS, όμως η μέθοδος αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έτσι σκέφτηκε να καταφύγει στην παραδοσιακή μέθοδο.

Θυμήθηκε έναν παλιό φίλο του πατέρα του, ψυχολόγο, που εργαζόταν για λογαριασμό της αστυνομίας και του παρείχε ανοιχτή προστασία για επτά χρόνια. Αναλάμβανε υποθέσεις που χρειαζόταν ιδιαίτερες γνώσεις για το χαρακτήρα του κάθε εγκληματία.

Τα χρόνια είχαν περάσει! Όμως αυτός ο ηλικιωμένος ψυχολόγος σίγουρα, παρά τα χρόνια του, θα μπορούσε να τον βοηθήσει.

Θυμόταν το όνομά του, Παναγιώτης.

Έπρεπε όμως να τον βρει.

ΛΥΣΗ:

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟ 7ο ΚΑΠΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ: ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.

10ος

Άκου παιδί μου, του είπε ο γέροντας. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Όταν ήμουν ακόμη νέος, οι άνθρωποι μόλις είχαν αποκωδικοποιήσει το DNA. Ενώ σήμερα αρκεί μόνο να κοιτάξει κάποιος το μηχάνημα και να μάθει πότε και πως θα πεθάνει.

Αυτά στα λέω, γιατί ένας τέτοιος ληστής, έξυπνος όπως μου τον περιγράφεις, θα πρέπει να είναι κάποιος γνώστης της τεχνολογίας. Άρα αν δεν θέλει, δεν πρόκειται να τον βρεις. Όμως απ' ότι φαίνεται από τα ίχνη που αφήνει , θέλει να φτάσεις στο τέλος, να γίνει η αποκάλυψη.

Και για να θέλει να φτάσεις εσύ, φαίνεται πως έχει τους λόγους του. Δείχνει να σε ξέρει καλά, γιατί τα ίχνη που αφήνει είναι σίγουρος πως θα τα ακολουθήσεις. Έτσι είναι σίγουρος για το που θα σε οδηγήσει η ερευνά που κάνεις. Όμως πρόσεξε παλικάρι μου! Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία και πολύ φοβάμαι πως το τέλος δεν θα είναι αυτό που περιμένεις.

ΛΥΣΗ:

ΣΤΟ ΙΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ 18Ο ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ: ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ ΤΣΑ!

11ος

Η εικόνα ενός προηγμένου αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας κοσμούσε την κεντρική αίθουσα. Ο επιθεωρητής Τι σκέφτηκε τη μοναδική αυτόπτη μάρτυρα που είχε ανακρίνει και του είπε για το παράξενο όχημα που χρησιμοποίησε ο ληστής. Η περιγραφή ταίριαζε απόλυτα με τη φωτογραφία. Μα είναι δυνατόν, σκέφτηκε, να έχει τέτοιες προσβάσεις και να μην το ξέρει κανείς; ή μήπως τον ξέρουν αλλά δεν φαντάζονται ότι είναι αυτός!

Αυτή η τελευταία σκέψη ήρθε σαν αναλαμπή στο μυαλό του. Αν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο ληστής ήταν εκείνο της φωτογραφίας, θα έπρεπε να το βρει. Πιθανώς να το επέστρεψε στο σταθμό απ' όπου το πήρε. Κοιτώντας πιο προσεχτικά τη φωτογραφία, του πέρασε μια σκέψη από το μυαλό.

ΛΥΣΗ:

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟ FLIGHT CRUISER

12ος

Το αυτοκίνητο ήταν πράγματι εκεί.

Άνοιξε την πόρτα…κηλίδες από αίμα υπήρχαν πάνω στο τιμόνι.

Τώρα σε κρατάω, σκέφτηκε.

Πήρε το μηχάνημα και το τοποθέτησε πάνω στην κηλίδα.

Το όνομα και η φωτογραφία που έδειξε ο υπολογιστής τον έκανε να συγκλονιστεί!

Μα αυτός είμαι εγώ! Εγώ λοιπόν τα δημιούργησα όλα αυτά!

Τώρα εξηγείται πως κατάφερα να παρακολουθήσω όλα τα στοιχεία.

Πρέπει να εξαφανιστώ!

Ο διάσημος επιθεωρητής Τι, διχασμένη προσωπικότητα! Αποκλείεται να το αντέξω!

Θα μεταμφιεστώ και θα εξαφανιστώ στο πλήθος.

Αυτός ο καφές θα είναι η μόνη παρηγοριά μου.

Αν με βρουν θα με συλλάβουν. Θα μου φορέσουν χειροπέδες και θα με οδηγήσουν στο Δημαρχείο για να με καθαιρέσουν. Παρ' όλα αυτά είμαι βέβαιος πως θα μείνει κάτι. Τουλάχιστον το μήνυμα για την πόλη και τα μνημεία της ας είναι κληρονομιά για τους νεότερους. Εγώ θα δεχτώ τη μοίρα μου και θα περιμένω εδώ το τέλος.