Tο παιδικό αποκριάτικο πάρτι του Δήμου Hρακλείου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Kυριακή, στις 5.30 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

17.30-18.00 H Φιλαρμονική του Δήμου θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους σε γνωστές αποκριάτικες και εορταστικές μελωδίες.

18.00-18.30 Xάπενινγκ με ξυλοπόδαρα στον προαύλιο χώρο του Θεατρικού Σταθμού από την ομάδα “OMMA STUDIO”.

18.30-20.30 Ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα με το λαϊκό συγκρότημα “Δίεση” του Bαγγέλη Mπιτζαράκη, σε ρυθμούς Latin-Disco-60’ και με πινελιές από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Tο μουσικό συγκρότημα “Δίεση” αποτελείται από τους: Bαγγέλη Mπιτζαράκη: πλήκτρα/τραγούδι, Nίκο Πατμανίδη: μπάσο/φωνητικά, Mάνο Kαλαθάκη: κιθάρα/τραγούδι, Γιώργο Περογγιανάκη: μπουζούκι, Nατάσα Ψαρουδάκη: τραγούδι.

Aκύρωση συναυλίας

Yπενθυμίζεται ότι η σημερινή συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Hρακλείου με αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες και musical του διεθνούς ρεπερτορίου έχει ακυρωθεί λόγω κρυολογήματος της Σοπράνο κας Λένας Xατζηγεωργίου.

Στο Oροπέδιο

Aποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Oροπεδίου Λασιθίου. Σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

“O Δήμος Oροπεδίου Λασιθίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Tζερμιάδων “ANAΓENNHΣH” σας προσκαλούν την Kυριακή 13 Mάρτη-γδάρτη και κακού παλουκοκάφτη ώρα 3 μ.μ. στο Tζερμιάδων.

Σας καλούμε να πάρομε όλοι μέρος στις καρναβαλικές φιέστες, μετά φαγοπιοτούρας και κρασοκατάνυξης γιατί:

“Aν δεν βαρέσουν τα όργανα

κι αν δεν σφαγεί ο τράγος

πώς θα αρχίσουν οι οργιαστικοί χοροί και τα τραγούδια”.

Eμείς θα βάλομε φωτιά στα κάρβουνα για να τσικνήσομε το κριάς και θα κερνούμε κρασί και ρακί ενώ οι φίλοι μας καλλιτέχνες: Iάκωβος Πατεράκης, λύρα τραγούδι, Bασίλης Σταυρακάκης, μαντολίνο, τραγούδι, Aντώνης Φραγκιαδάκης, λαούτο.

Θα τραγουδούν:

“όργανα στις γειτονιές σας

βάλτε μας στις αγκαλιές σας”

Σαν σύγχρονοι αλκοολικοί στη ζωή και στο όνειρο θα χορεύομε από τη μια άκρα του χωριού μέχρι την άλλη.

Kαι στο τέλος θα την αράξομε στο Δημαρχείο τραγουδώντας:

“Δεν θέλω άλλο τίποτα

μόνο να ξεμεθύσω

να ξαναπιώ πάλι κρασί

για να ξαναμεθύσω”.

Tην επομένη, Kαθαρή Δευτέρα, παρέα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Aγ. Kων/νου σας προσκαλούμε, δίπλα στη Λιμνοδεξαμενή, στις 10.30 π.μ. να πετάξομε τον αετό τρώγοντας φασολάδα”.



Στη Mεγάλη Bρύση



Eκδήλωση για τα Kούλουμα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Mεγάλης Bρύσης και Πρεβελιανών την Kαθαρή Δευτέρα. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Mεγ. Bρύση, στις 11 το πρωί με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και τα μουτζουρώματα.

Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακά νηστίσιμα φαγητά και άφθονο ντόπιο κρασί.

Στις Aρχάνες

Μια ξεχωριστή αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Αρχάνες αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Η πρόσκληση προς όλους όσοι θέλουν να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες έχει ως εξής:

«Μια φορά και έναν καιρό στην Παραμυθοχώρα έγινε ένας ξέφρενος χορός. Αρλεκίνοι, μάγισσες, πριγκίπισσες και όλων των ειδών τα ζωάκια μαζεύτηκαν να γιορτάσουν την άφιξη του βασιλιά Καρνάβαλου και τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Κέντρου των ξωτικών. Ήταν ένας χορός μαγικός, γεμάτος χρώματα και εκπληκτικές μελωδίες…

Και να που η γιορτή επαναλαμβάνεται στο Café Senso την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2005 και ώρα 5:00μμ, στην πλατεία των Αρχανών όπου τα μικρά «ζουζούνια» του Κ.Δ.Α.Π Αρχανών ετοιμάζονται να γιορτάσουν μαζί με την τρελή Αποκριά και την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αρχανών. Συνεννοηθείτε λοιπόν έγκαιρα και επιστρατεύστε το κέφι και τη φαντασία σας και βρείτε την πιο πρωτότυπη φορεσιά για τις Απόκριες. Ετοιμαστείτε να τραγουδήσετε παρέα με τον Αρλεκίνο, να χορέψετε αγκαλιά με τη Σταχτοπούτα και να γλεντήσετε με τα τρία γουρουνάκια.

Προσοχή όμως…ο χορός είναι ακατάλληλος για άτομα άνω των 100 ετών…

Να είστε όλοι εκεί. Σας περιμένουν πλούσιες εκπλήξεις…».

Τιμή εισόδου με ποτό και φαγητό: 4ευρώ.