Την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ηρακλείου για την εφαρμογή του μάστερ πλαν του λιμανιού επιχειρεί να εξασφαλίσει ο ΟΛΗ. Αυτός ήταν και ο σκοπός της χθεσινής επίσκεψης του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ.Γιώργου Βιδάκη στον δήμαρχο του Ηρακλείου ο οποίος και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά και σε λεπτομέρειες το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κ.Κουράκης και Βιδάκης είχαν την ευκαιρία χθες να συζητήσουν εφ’ολης της ύλης, αν και απέφυγαν να θίξουν σε βάθος τα ζητήματα που μέχρι σήμερα…χωρίζουν Δήμο και ΟΛΗ: το «Μαρίνα» και τα καταστήματα που έχει η ΔΕΠΤΑΗ, το «Ξενία» κα. Πάντως ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα του ελέγχου των μεγάλων λιμανιών της χώρας από τους τοπικούς Δήμους και υπενθύμισε ότι το θέμα έχει τεθεί και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Κεφαλογιάννη.

«Πρέπει ο πρόεδρος αυτών των λιμανιών να ορίζεται από τους Δήμους ή να είναι ο ίδιος ο δήμαρχος’ επεσήμανε ο κ.Κουράκης και τόνισε ότι αυτό το αίτημα η ΚΕΔΚΕ θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Από την πλευρά του ο κ.Βιδάκης που παρουσίασε την μελέτη του μάστερ πλαν στο δήμαρχο συμφώνησε να γίνει πολύ σύντομα από τον κ.Ρογκάν παρουσίαση του όλου σχεδίου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ζήτησε ο κ.Κουράκης.

«Είναι λογικό και θα γίνει πολύ σύντομα, μόλις τελειώσει ο κ.Ρογκάν ορισμένες λεπτομέρειες που έχουμε ζητήσει, να έρθει εδώ και να πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πλήρη ενημέρωση» επεσήμανε ο κ.Βιδάκης, ο οποίος πρότεινε στο δημαρχο και το να προχωρήσει η μαρίνα των σκαφών στον κόλπο του Δερματά , ένα σχέδιο παλιό που επανέρχεται στην επικαιρότητα.

«Ο δήμαρχος συμφώνησε και θεωρεί ότι πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας αυτό το έργο» είπε ο κ.Βιδάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη για το θέμα της διάνοιξης της οδού Μητσοτάκη(πρέπει ο ΟΛΗ να προχωρήσει και τα έργα στο Μπεντενάκι), τα κιόσκια στην παραλιακή, την κατεδάφιση του πρώην λιμενικού περιπτέρου(χρειάζεται και η συναίνεση του κ.Ρεγκούζα ως προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, την αναστήλωση του Κούλε κ.α.