Σε αντιπολεμική γιορτή εξελίχθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, που πραγματοποίησε χθες στο Ηράκλειο η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών.

Περίπου πεντακόσιοι μαθητές από δεκαπέντε Δημοτικά Σχολεία και έξι Νηπιαγωγεία συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε στο αίθριο της Λότζια και στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν: “Το ζήτημα της Ειρήνης στο Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίο” και με αφορμή αυτήν οι μαθητές ανακάλυψαν μέσα στις σελίδες των βιβλίων τα ζητήματα της ειρήνης και προσπάθησαν να εκφραστούν εικαστικά με υλικά που τους παραχωρήσαμε.

Στην εκδήλωση υπήρξε μουσικό δρώμενο από το Μουσικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Μουσικά Προπαρασκευαστικά τμήματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μεντζίνης δήλωσε: “Καθήκον όλων μας είναι να φέρνουμε στην επιφάνεια το αντιπολεμικό φρόνημα των μαθητών μας αλλά και του λαού μας.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας έχουν αυτόν ακριβώς τον στόχο. Να υψώσουμε το ΟΧΙ μας στον βρώμικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και να συμπαρασταθούμε στον Ιρακινό λαό. Σήμερα ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, συνδυάσαμε το βιβλίο και την αναζήτηση της ειρήνης μέσα από αυτό. Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά.

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν και εκφράστηκαν με πολλούς τρόπους. Θα συνεχίσουμε...”

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για τη συμπαράστασή του.

ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Στο μεταξύ χθες σε εκατό νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου, τα παιδιά διαδήλωσαν κατά του πολέμου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Ομάδα Νηπιαγωγών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”.

Τα νήπια και τα προνήπια διακόσμησαν τα σχολεία τους με ζωγραφιές που είχαν αντιπολεμικά θέματα και βγήκαν στα προαύλια για να διαδηλώσουν κατά του πολέμου. Στις 12 το μεσημέρι τα παιδιά απ’ όλα τα νηπιαγωγεία φώναξαν “ΕΙΡΗΝΗ”.

ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ

Σιωπηλή αντιπολεμική διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά, διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού και η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου την ερχόμενη Κυριακή από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Ως ελάχιστη συνεισφορά και σε μια πρώτη προσπάθεια στην εκδήλωση του φιλειρηνικού φρονήματος και της καταδίκης του πολέμου, ο Δήμος κηρύσσει την πόλη ζώνη ειρήνης.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ο Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη του και όλους τους πολίτες να προσφέρουν βοήθεια στον ιρακινό λαό καταθέτοντας χρήματα στο λογαριασμό που έχουν ανοίξει για το σκοπό αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Ηρακλείου.

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΥΡΙΟ

Πικετοφορία διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα από τις 4 έως τις 6 Απριλίου.

Η πικετοφορία θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια.