Στο ποδόσφαιρο για να κερδίσεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρεις. Xθες στην Aλικαρνασσό Hρόδοτος και Pόδος είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουν τους τρεις βαθμούς εκτός όμως από το απαραίτητο... συστατικό και έτσι μοιραία το 0-0 επισφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών σ’ ένα παιχνίδι όπου τα πάντα μπορούσαν να συμβούν.

O Hρόδοτος μετά τη νίκη επί του Kερατσινίου ήθελε πάση θυσία τη νίκη, πάλεψε αρκετά όμως βάσει της εξέλιξης του ματς η ισοπαλία δεν είναι και... καταστροφή. Γενικά ήταν ένα ματς στο οποίο χωρίς να περισσεύει το θέαμα ήταν αμφίρροπο μέχρι το τέλος, κράτησε τους πάντες σε αγωνία και φαινόταν ξεκάθαρα ότι όποιος θα πετύχαινε γκολ θα ήταν και ο νικητής.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε πάθος, δύναμη αλλά και θέαμα μηδέν εις τον πηλίκον. Παρ’ όλα αυτά δημιουργήθηκαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Ξυδάκη να ενεργεί σε δύο περιπτώσεις εξαιρετικά αλλά και να μην ολοκληρώνει τις φάσεις.

Ο Νίκος Λάμπρου κράτησε τον Αποστολάκη στον πάγκο, ο Παπαδάκης ήταν εκτός ρυθμού και έτσι στις ελάχιστες φορές που οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί, είχαν ως αφετηρία την αριστερή πλευρά. Στο ίδιο διάστημα η Ρόδος έδειχνε κάποιες από τις αρετές που έχει ως ομάδα όμως όχι σε τέτοιο σημείο που να γίνει το “αφεντικό” του ματς.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, υπήρχε ένα 6λεπτο “φωτιά” όπου χάθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες όμως μετά το 60’ το παιχνίδι επέστρεψε στους αργούς ρυθμούς. Ο Λάμπρου προσπάθησε να βοηθήσει όσο μπορούσε από τον πάγκο, έβαλε κατά σειρά τους Αποστολάκη, Βασαδάκη και Ζε όμως τίποτα δεν άλλαξε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που σαφέστατα αποδίδει δικαιοσύνη. Από τον Ηρόδοτο ο Ματθαιάκης του πρώτου ημιχρόνου, ο δραστήριος αλλά χασογκόλης Ξυδάκης και ο παθιασμένος Φράγκος προσπάθησαν περισσότερο ενώ από την Ρόδο διακρίθηκαν οι Καντιμοίρης, Αραμπατζής και κατά διαστήματα ο Τσουκαλίδης.

Ο διαιτητής Τριτσώνης τα κατάφερε αρκετά καλά και μάλιστα δείχνοντας μόνο μια κίτρινη κάρτα (Πάττας).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Βελίνοφ, Ματθαιάκης, Χαλκιαδάκης, Μαλεζάς, Παπαδάκης, Ξυδάκης (77’ Βασαδάκης), Αυγενάκης, Ταβλαδωράκης (85’ Ζε), Φράγκος, Κώττης (60’ Αποστολάκης), Ανδριανάκης.

Ρόδος: Θεοφάνης, Μαλιάκας, Πάττας, Αραμπατζής, Στ. Καντιμοίρης, Τσουκαλίδης, Ισκάς (65’ Νταμιάνοβιτς), Μακρυδημήτρης (45’ Λ.Τ. Σαλαμαστράκης), Ναλπάντης (73’ Μοσχής), Γκεοργκίεφ, Γ. Καντιμοίρης.