Ρεπορτάζ Γωγώ Ξυπάκη

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης τιμήθηκε χθες στο Ηράκλειο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει εκείνους που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Μετά το τέλος της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κα Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Την Κυβέρνηση, αλλά και τη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κρήτης εκπροσώπησε ο κ. Αντώνης Σακαδάκης, ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και ανάπηροι πολέμου.

Όπως τόνισε ο κ. Σακαδάκης σε δηλώσεις του, κάθε Έλληνας κάνει τον αγώνα του καθημερινά, κάνει την αντίσταση του κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.

«Η ημέρα αυτή πρέπει να προκαλέσει στον καθένα μας να κάνει μερικές σκέψεις, να κάνει τη δική του αντίσταση στον τομέα που ζει και δραστηριοποιείται» ανέφερε ο ίδιος.

Ο νομάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής επεσήμανε ότι η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτέλεσε το κορυφαίο σημείο στην πορεία της ενωμένης εθνικής αντίστασης.

«Το μήνυμα για τα νέα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του έθνους μας ως κόρη οφθαλμού. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να μεγαλουργεί η πατρίδα μας, να προστατεύει τα σύνορα της και να διαφυλάσσει την πορεία της προς το μέλλον» τόνισε ο νομάρχης Ηρακλείου.