Το «Ανατολικά του Ήλιου – Δυτικά της Σελήνης» είναι βασισμένο σ’ ένα παραδοσιακό παραμύθι της Νορβηγίας. Από το ομώνυμο παραμύθι, διατηρήθηκαν τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης.

Οι χαρακτήρες όμως μεταμορφώθηκαν. Προστέθηκαν κι άλλοι και η επιμέρους πλοκή άλλαξε αρκετά, ανατρέχοντας σε πηγές της Σκανδιναβικής μυθολογίας.

Ένα κείμενο με ευαισθησία, χιούμορ, ποίηση, ένα παραμύθι μαγικό, σαν αυτά που μας κρατούσαν συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια. Ένα άγνωστο παραμύθι για το ευρύ κοινό που είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε όσο κι εμείς.

Πλαισιωμένο με αυθεντική Νορβηγική μουσική, που φιλοδοξεί να ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους θεατές, σε άλλα ακούσματα, σε άλλα μέρη. Η μεγάλη δυσκολία όταν κάνεις θέατρο για παιδιά, είναι να απευθύνεται το έργο ταυτόχρονα σε όλες τις ηλικίες. Να είναι δηλαδή άμεσα κατανοητό σε πρώτο επίπεδο, χωρίς να παιδιαρίζει ή να εξηγεί και χωρίς να γίνεται άμεσα διδακτικό.

Στοχεύοντας σ΄ αυτά, το Θέατρο Μορφές έφτιαξε μια ιστορία αγάπης, όπου η δύναμη, η θέληση και το πείσμα μιας κοπέλας, κατορθώνουν τα φαινομενικά «αδύνατα». Οι θεατές, ακολουθώντας τη Φρίντα στο ταξίδι της, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα της Νορβηγίας, τα ήθη και τα έθιμα του λαού της, τους μαγευτικούς μύθους της, και την γοητευτική μυθολογία της.

Μια παράσταση φτιαγμένη με τρυφερότητα, ευαισθησία, χιούμορ και σεβασμό απέναντι στους θεατές της. Καλή διασκέδαση

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κατερίνα Βέρου, Γιάννα Κεφάλα, Νίκος Ζαρωνάκης, Σίμος Χριστοδούλου, Δομήνικος Ταβερναράκης, Κατερίνα Βρέντζου.

Παράσταση κάθε Κυριακή στης 5μ.μ.

Θέατρο Μορφές

Αρχ/που Ευγενίου 3 (Πάροδος Λ. Κνωσού)

Τηλ.: 2810 321622, 313766, 6974 315983