Ωρα για μπάσκετ εθνικών κατηγοριών... Για πρώτη φορά ελέω Ολυμπιακών Αγώνων με καθυστέρηση ανοίγει η αυλαία των εθνικών πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Και εμείς (Κρήτη) για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια δεν θα ασχοληθούμε με Α1 (ΕΣΑΚΕ) μια και το “Ηράκλειο” υποβιβάστηκε.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου οι “μονομάχοι” της Α2, Β’ Εθνικής, Γ’ Εθνικής ανδρών και Α2 γυναικών ρίχνονται στη μάχη των πρωταθλημάτων τους.

Το τί θα φορεθεί τη νέα σεζόν θα το βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο στις... οθόνες μας (λέγε με γήπεδα). Ομάδες θα μας κάνουν να χαρούμε, να λυπηθούμε και στο τέλος θα κάνουν ταμείο. Οι Κρητικές ρίχνονται στις μάχες με όρεξη και φιλοδοξίες. Φέτος για πρώτη φορά δεν θα έχουμε “Ηράκλειο” και ΟΦΗ ως ξεχωριστά σωματεία σε Α2 και Γ’ Εθνική αντίστοιχα αφού κατάφεραν να ενωθούν και θα συμμετάσχουν ως ΚΑΕ ΟΦΗ/Ηράκλειο. Από τον ΟΦΗ παρέμειναν ορισμενοι παίκτες (Πετροδημόπουλος, Κουμιανάκης κ.α.) από το “Ηράκλειο” μόνο ο Λάτοβιτς αλλά η ομάδα ενισχύθηκε με νέους παίκτες από Μίνωα (Αρβανίτης, Καφούσης, Τσερκιτζόγλου, Αρναουτάκης κ.α.) και ΟΦΗ (Πετράκης, Παπαδάκης). Φυσικά αποκτήθηκαν έμπειροι αθλητές όπως οι Σοφογιάννης, Δανιήλ και Λιακόπουλος. Σκοπός να φτιαχτεί ένας κορμός για το μέλλον και μετά η άνοδος στην Α1. Αυτό φυσικά θα επιτευχθεί διατηρώντας το αήττητο της έδρας και “κλέβοντας” βαθμούς εκτός. Τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α1 θα διεκδικήσουν ακόμα Λάρισα, Δούκας, Αιγάλεω, Νήαρ Ηστ, Ηλυσιακός και Κολοσσός. Στην Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες. Στην Α2 γυναικών, ο Ηρόδοτος ενισχύθηκε με σκοπό την παραμονή του. Συμμετέχει για πρώτη φορά στην Α2 αφού όταν υπήρχε αυτόςήταν στο τοπικό ή Β’ Εθνική η οποία καταργήθηκε. Οι δυο πρώτες (12 συμμετέχουν) ανεβαίνουν στην Α1 και υποβιβάζονται 2-4 αναλογα με το πόσες ομάδες του Νότου θα πέσουν από την Α1. Ο ΑΓΟΡ για πρώτη φορά συμμετέχει στην Β’ Εθνική και όπως έδειξε στο Κύπελλο και στα φιλικά είναι ικανός να ανέβει. Αλλωστε για πρώτη φορά στην κατηγορία 4 ομάδες ανεβαίνουν και δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία. Οι 4 τελευταίες υποβιβάζονται. Στην Γ’ Εθνική συμμετέχουν στον 2ο όμιλο του Νότου 13 ομάδες. Ο Κύδων που δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα στοχεύει στην παραμονή του. Οι δύο πρώτες ανεβαίνουν, οι 4 τελευταίες υποβιβάζονται. Εμείς να ευχηθούμε σε όλες τις ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους. Καλό πρωτάθλημα, λοιπόν...