Η Εθνική έδειξε στο παγωμένο Ολιμπίσκι κάποια από τα στοιχεία που την οδήγησαν τον περασμένο Ιούλιο στην κορυφή της Ευρώπης. Το σπουδαιότερο απ όλα την ψυχή και την ικανότητα να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες και να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που την διατηρεί στο κόλπο της πρόκρισης για τη συνέχεια.

Αυτή τη φορά χρειάστηκε το μαγικό πόδι του Εl Mago της που μπορεί να μην έχει βρει σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά η ποδοσφαιρική του κλάση είναι τέτοια που δεν μπορεί να μένει εκτός ομάδας και αυτό το ξέρει καλά ο Ρεχάγκελ.

Ο Τσιάρτας που δήλωσε πριν το ματς ότι «έχω ομάδα και είμαι μια χαρά εδώ» και αποκάλυψε οτι προπονείται με την ομάδα του Θρασύβουλου (!) έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ τον καθένα.

Αυτό το ασύλληπτο χτύπημα φάουλ του 81ου λεπτού ίσως αποδειχτεί ένα από τα πιο κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του καθώς διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Ολιμπίσκι έδωσε ένα βαθμό χρυσάφι στην Εθνική που θα ήταν κρίμα να φύγει ηττημένη από την Ουκρανία από ένα λάθος του παίκτη που την κράτησε όρθια στο ματς στο πρώτο μέρος. Ο Αντώνης Νικοπολίδης νικήθηκε στο 49ο λεπτό από ένα φάουλ σέντρα του Σεφτσένκο βλέποντας τη μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του και να καταλήγει στα δίχτυα. Μια πολύ άτυχη στιγμή για τον τερματοφύλακα της Εθνικής που λειτούργησε θαυμάσια αποτρέποντας το μοιραίο στις προσπάθειες τουΒορομπέι (10`) του Βορονίν (28`) και του Χουσεφ (37`).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Δέλλα να δίνει ξανά σιγουριά στα μετόπισθεν και τον Βρύζα να δίνει μάχες μόνος του στην επίθεση στο πρώτο μέρος, άρχισε να βρίσκει ρυθμό μετά το πρώτο 25λεπτο. Βρέθηκε μία ανάσα από το γκολ στο 39ο λεπτό, αλλά ο Γιαννακόπουλος μετά την εκπληκτική μπαλιά του Δέλλα δεν έπιασε την κεφαλιά σημαδεύοντας στο κέντρο της εστίας του Σοβκόφσκι. Μετά το δίλεπτο 53-54 όπου οι Ουκρανοί άγγιξαν το 2-0 αλλά οι Καψής και Νιπολίδης έσωσαν τον κίνδυνο, ο Ρεχάγκελ έδωσε εντολή στον Αγγελο Χαριστέα να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας την θέση του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 60. Ο Μπλαχίν έδωσε εντολή για οπισθοχώρηση βάζοντας τον Χούσιν στη θέση του Βορομπέι και ο Γερμανός στο 70 έριξε στον αγώνα τον Βασίλη Τσιάρτα αντί του Φύσσα. Ο Μπασινάς πέρασε στην αριστερή πτέρυγα και ο Ναουσαίος άσος ανέλαβε τον γνωστό του ρόλο, προσπαθώντας να βγάλει τις κατάλληλες μπαλιές στους Βρύζα και Χαριστέα.

Περίπου ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος, ο Ρεχάγκελ απέσυρε τον Μπασινά και έβαλε τον Γεωργιάδη, δίνοντας παράλληλα εντολή στον Ζαγοράκη να παίξει λίμπερο και στον Δέλλα να προωθείται σε κάθε ευκαιρία. Στην επόμενη φάση η εθνική μας κέρδισε φάουλ, περίπου 25 μέτρα μακριά από την περιοχή και ο Ναουσαίος μέσος με τον μοναδικό του τρόπο, πέρασε την μπάλα πάνω απ το τείχος και την έστειλε να «καρφωθεί» στο δεξί «παραθυράκι» του Σοβκόφσκι. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ...

Ο Ισπανός Μεχούτο Γκονζάλεθ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Γιεζέρσκι έπειτα από σέντρα του Σεϊταρίδη στις αρχές του αγώνα. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Σελάγιεφ και Ζαγοράκη.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σοβκόβσκι, Νεσμάτσνι, Φιοντόροφ, Γιεζέρσκι, Ρουσόλ, Τίμοστσιουκ, Σελάγιεφ (84 Ζακάρνικα), Χούσεφ, Σεβτσένκο, Βορονίν (90+3 Μπιέλικ), Βορομπέι (63 Χούσιν).

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Δέλλας, Σεϊταρίδης, Φύσσας (70 Τσιάρτας), Καψής, Κατσουράνης, Μπασινάς (80 Γεωργιάδης), Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (60 Χαριστέας), Καραγκούνης, Βρύζας.

Άλλα αποτελέσματα

Αλβανία-Δανία 0-2

Τουρκία-Καζακστάν 4-0

Η βαθμολογία

ΑΓ. ΤΕΡΜ. ΒΑΘΜ.

1. Τουρκία 3 5-1 5

2. Ουκρανία 3 4-3 5

3. Δανία 2 3-1 4

4. Γεωργία 2 3-1 4

5. Αλβανία 3 2-5 3

6. ΕΛΛΑΣ 3 2-3 2

7. Καζακστάν 2 1-6 0



Η συνέχεια (13.10.04)

Δανία-Τουρκία, Καζακστάν-Αλβανία, Ουκρανία-Γεωργία