Σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα (γκολ, μικροσυμπλοκές μέχρι και αποβολή) ο Μαραθώνας πήρε μια νίκη “χρυσάφι” με 2-1 επί της Μινωικής που για πρώτη φορά γεύθηκε την πίκρα της ήττας.

Η ομάδα των Καλεσών με καθαρό μυαλό, αποτελεσματικότατη και αρκετή δόση τύχης πήρε το “τρίποντο” από τη “Μπάρτσα” που μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της όμως κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αφού είχε δύο δοκάρια και δυο - τρεις κλασικές ευκαιρίες, κυρίως με τον Καλαϊτζάκη. Ισως η καλή μέρα να φάνηκε από το... 24’ όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Μπελιμπασάκης ανέτρεψε τον Κωστάκη, ο διαιτητής Πολυχρονάκης έδωσε πέναλτι, κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Μινωικής και ο Ποντίκαλης εύστοχος από τα 11 βήματα έκανε το 1-0. Νωρίτερα είχαν ακυρωθεί δύο γκολ του Καλαϊτζάκη ως οφσάιντ (9’-20’) ενώ στο 18’ ο Βιδάκης πάνω από τη γραμμή έδιωξε το σουτ του Σφακιανάκη. Το παιχνίδι είχε όμως πολύ δρόμο ακόμη και στο 30’ ήρθε η ισοφάριση με τον Γεωργαλή από προσπάθεια του Πανάκα και το ματς έγινε ξανά ντέρμπι. Στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου η τύχη είχε πάει... βόλτα στα διπλανά χωράφια αφού ο Πανάκας σε δύο περιπτώσεις (41’ φάουλ, 45’ σουτ) “σημάδεψε” το δοκάρι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τη Μινωική έστω και ανορθόδοξα να έχει την υπεροχή, να χάνει ευκαιρίες και επειδή ο νόμος του ποδοσφαίρου σχεδόν πάντα κάνει την εμφάνισή του, η νίκη χαμογέλασε στο Μαραθώνα. Ηταν το 80’ όταν από προσπάθεια του Στρατήγη ο Φιλοξενίδης από το σημείο του πέναλτι “εκτέλεσε” τον Ανδριαδάκη και τη Μινωική διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Πάντως το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν στο 48’ ο Γεωργαλής, στο 52’ ο Καλαϊτζάκης και στο 63’ ο Πανάκας ήταν πιο εύστοχοι στις προσπάθειές τους. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και για μια ακόμη φορά η... ουσία ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Μέτρια η διαιτησία του Πολυχρονάκη που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε δείξει περισσότερες κάρτες.

Από τους νικητές οι Φιλοξενίδης, Κωστάκης και Ραντίνοβιτς ήταν οι καλύτεροι ενώ από τη Μινωική οι Γεωργαλής, Φανιουδάκης και Παρθενάκης ξεχώρισαν.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Γ. Χρηστάκης, Σκουλούδης, Βιδάκης, Συκιωτάκης, Ποντίκαλης, Ραντίνοβιτς, Γιαλουσης (56’ Στρατήγης), Κουντουριώτης (94’ Κόκκινος), Χρηστάκης, Φιλοξενίδης, (90’ Σερλιδάκης), Κωστάκης.

ΜΙΝΩΙΚΗ: Ανδριαδάκης, Μπελιμπασάκης, Ψιμόπουλος, Φανιουδάκης, Παρθενάκης, Σφακιανάκης (25’ Πανάκας), Pουμελιώτης (78’ Π. Kουτουλάκης), Kαλαϊτζάκης, Γεωργαλής, Kουτουλάκη Γ., Πατεράκης (45’ Mαγουλιος).