Της Μαρίας Θεοδωρίδου

Με τον πιο τραγικό τρόπο πλήρωσε την αγάπη του για τη φύση και τις εκδρομές, ο γνωστός συνταξιούχος δικηγόρος Γιάννης Παπάζογλου, που βρέθηκε νεκρός χθες μέσα σ’ ένα πηγάδι στο δάσος του Ρούβα, όπου είχε πάει για κυνήγι με τον οδοντίατρο Γιάννη Φιοράκη.

Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου για να πάνε στο δάσος. Περίπου στις 7.30 το πρωί, αποφάσισαν να χωριστούν, λόγω όμως κακής συνεννόησης χάθηκαν.

Καθώς η ώρα είχε πάει ήδη 11 και αφου ο Γ. Φιοράκης είχε ψάξει για αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα, πήγε στην πόλη του Ρεθύμνου, δηλώνοντας την εξαφάνιση του φίλου του.

Ανάλογη δήλωση εξαφάνισης έκανε στην Ασφάλεια Ηρακλείου κατά την επιστροφή του, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

“Εψαξα παντού, φώναξα το όνομά του, αλλά δεν έπαιρνα απάντηση. Πήγα στο Ρέθυμνο και δήλωσα την εξαφάνισή του”, είπε ο κ. Φιοράκης.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του δικηγόρου στην οποία συμμετειχαν άνδρες του ΑΤ Μοιρών και Ζαρού, του ΤΑΕ Ηρακλείου, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Ομως οι αρχικες προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου δικηγόρου απέβησαν άκαρπες.

Την Κυριακή το πρωί οι ομάδες εντοπισμού ενισχύθηκαν, αφού προστέθηκε κλιμάκιο με άντρες της ΕΜΑΚ.

Με τη βοήθεια του κ. Φιοράκη, που ήταν παρών στις έρευνες, υποδεικνύοντας πιθανά μέρη εντοπισμού του φίλου του, ο άτυχος άντρας βρέθηκε στην τοποθεσία “Μαύρος Κούμος” στα Ανώγεια.

Ο Παπάζογλου είχε πέσει πιθανόν κατά λάθος σε ένα πηγάδι, το οποιο δεν ήταν άμεσα ορατό και είχε περίφραξη. Δυστυχώς ήταν ήδη νεκρός.

Μετά τον εντοπισμό της σορού του συνταξιούχου δικηγόρου στην περιοχή πήγε ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Παπαδομανωλάκης έκανε αυτοψία του χώρου, ενώ το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του ΠΕΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο όπου θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, για περισσότερα συμπεράσματα.

Από την αρχική αυτοψία, διαπιστώθηκαν κακώσεις, οι οποίες κατά τον ιατροδικαστή προήλθαν από την πτώση του στο πηγάδι.

Ο Γιάννης Παπάζογλου μετά τη συνταξιοδότησή του είχε στραφεί προς τη φύση και είχε αναπτύξει κυνηγετική δραστηριότητα. Προχθές, ήταν η τελευταία του εξόρμηση που έληξε με τον τραγικότερο τρόπο.

Η οικογένεια του άτυχου δικηγόρου βυθίστηκε στο πένθος, ενώ ο δικηγορικός κόσμος του Ηρακλείου είναι συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό.