Την βεβαιότητα του ότι οι «Αγώνες των νησιών» COJI, που θα γίνουν τον Μάιο στην Κρήτη θα στεφθούν από επιτυχία εξέφρασε χθες ο τεχνικός διευθυντής των Αγώνων , κ. Μarcel Li Cot Ramis καθώς και ο συντονιστής της Επιτροπής τεχνικής συνδρομής, κ. Giovanni Lai, που επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα συνοδευόμενοι από τον συντονιστή των Αγώνων κ. Στέλιο Σπανουδάκη.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι του COJI είχαν σειρά συναντήσεων με την τοπική επιτροπή και τους εκπροσώπους των περιφερειακών αθλητικών ομοσπονδιών ενώ θα συναντηθούν με τους Νομάρχες του νησιού, και θα επισκεφθούν αθλητικές καθώς και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Μετά την συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκας σε δηλώσεις του ανέφερε :

Η τοπική επιτροπή μαζί με όλες τις επιτροπές των Νομών έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά . Ήδη ο φάκελος έχει δοθεί στους επισκέπτες μας που στη συνέχεια θα θα μεταβούν και θα δουν από κοντά τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις .

Σήμερα είδαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τένις, έγινε επίσης μια τεχνική σύσκεψη η οποία θα συνεχισθεί και στη συνέχεια θα μεταβούν στους υπόλοιπους Νομούς του νησιού.

Ο πρόεδρος του Κοζί είπε ότι Από την αρχή , όταν αποφασίσαμε να γίνει η διοργάνωση των αγώνων στην Κρήτη τον Μάιο του 2005 ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης .

Το COJI είναι μια οργάνωση που διοργανώνει αγώνες για τους οποίους οι ομοσπονδίες είναι ενημερωμένες και θεωρούμε ότι το COJI βελτιώνει συνεχώς την δουλεία την οποία κάνει Είδαμε ότι η Κρήτη έχει ξεκινήσει καλά την προετοιμασία, την οργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος που θα γίνει τον Μάιο. Θα συνεργαστούμε η Κρήτη και το COJI και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της διεξαγωγής τον επόμενο Μάιο .

Ο κ.Σπανουδάκης τόνισε ότι «η προετοιμασία της διοργάνωσης έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο , αμέσως μετά την επιστροφή από τα Κανάρια . Έχουμε φτιάξει το οργανόγραμμα μας έχει δημιουργηθεί η οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τα μέλη όλων των Νομών γιατί η απόφαση είναι οι αγώνες να είναι όλης της Κρήτης . Έχει ετοιμασθεί ένας πλήρης φάκελος με τα στάδια με τις επιτροπές με όλο το οργανόγραμμα της διοργάνωσης .

Τους παρουσιάσθηκε σήμερα το πρωί , έχουμε συνεχόμενες συναντήσεις μέχρι το απόγευμα και ξεκινάμε να δούμε τα γήπεδα .

Τα πρώτα σχόλια που έκαναν ήταν θετικά , τους άρεσε η διοργάνωση , η προσπάθεια το οργανόγραμμα τα στάδια. Τα είχαν δει μόνο από φωτογραφίες , τώρα θα τα δουν και δια ζώσης και όλα πάνε καλα».