Ο 65ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών «Ο ΘΑΛΗΣ» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Ενιαίων Λυκείων και των ΤΕΕ. Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την 22η Οκτωβρίου 2004 .

Οι Διευθύνσεις Δ.Ε. θα συγκροτήσουν τις τοπικές νομαρχιακές επιτροπές σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα της ΕΜΕ, όπου αυτά υπάρχουν, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και θα ορίσουν τα εξεταστικά κέντρα και τους επιτηρητές.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 3 (τρεις) ώρες, θα απαρτίζεται μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης και γι΄ αυτό θα απαιτηθούν κόλλες αναφοράς.

Τα γραπτά των μαθητών θα αποσταλούν για βαθμολόγηση στην Επιτροπή Διαγωνισμών της ΕΜΕ στην Αθήνα ή στα κατά τόπους παραρτήματά της ( όπου υπάρχουν ). Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις τοπικές νομαρχιακές επιτροπές .

Οι μαθητές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2004. Στη συνέχεια οι διακριθέντες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στις 12 Φεβρουαρίου 2005 , προκειμένου να επιλεγεί η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2005), στη XLVI Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2005) και στην 9η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων ( Ιούνιος 2005 ) .

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.