Μια ομάδα ηλικίας μόλις 5 ετών αλλά με πολλές φιλοδοξίες βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΝΟΜ για το μπαράζ της ανόδου στη Γʼ Εθνική. Η ΠΑΕ (Ποδοσφαιρική Αθλητική Ενωση) Θράκη βγήκε χχθες από την κληρωτίδα αντίπαλος της μαλιώτικης ομάδας με την οποία θα συναντηθεί στις 30 Μαΐου σε γήπεδο της Αθήνας (πιθανότατα στα Γλυκά Νερά) για να διεκδικήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και οι δύο την άνοδο στην Γʼ Εθνική.

“ΝΟΝΟΣ” Ο ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ

Τι εστί ΠΑΕ Θράκη; Είναι η ομάδα που προήλθε το 1999 από τον Ορφέα Αλεξανδρούπολης και είχε “νονό” τον Γιώργο Μπατατούδη. Δημιουργήθηκε υπό τις ευλογίες του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ ο οποίος εκείνη την εποχή επιχειρούσε να κάνει ανοιγμα στην επαρχία και με άλλες ομάδες (π.χ. Λάρισα). Δύο χρόνια νωρίτερα ο Ορφέας είχε προκύψει από την συνένωση του Εθνικού και του Α.Ο Αλεξανδρούπολης.

Στα πέντε χρόνια παρουσίας της στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα η ΠΑΕ Θράκη καταφέρνει... σχεδόν κάθε χρόνο να χάνει την άνοδο στο παρά... ένα. Πριν από δύο χρόνια είχε πάρει μέρος ξανά σε αγώνες μπαράζ με Αχαρναϊκό, Βύζα, Καστοριά (ανέβαιναν οι δύο πρώτες) και τερμάτισε τέταρτη μένοντας εκτός... νυμφώνος. Χρησιμοποιεί ως έδρα το Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης, “Φώτης Κοσμάς” και χρώματα της είναι το μπλε και το κόκκινο (το μπλε από τον Εθνικό και το κόκκινο από τον Α.Ο. Αλεξανδρούπολης).

ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν ορισμένα γνωστά ονόματα. Ο Κύριλλος Καλλιμάνης στα 36 χρόνια του έχοντας περάσει από ένα σωρό ομάδες κατέληξε στην ΠΑΕ Θράκη όπου από τα μέσα του Βʼ Γύρου είναι και ο προπονητής της ομάδας.

Στην αρχή ξεκίνησε ως δίδυμο με τον Παύλο Καρατίδη ο οποίος έφυγε στα τέλη Φεβρουαρίου για να έλθει ο περυσινός προπονητής Βλαδίμηρος Μπάρμπας που κι αυτός έφυγε... νύχτα μετά από δύο αγωνιστικές.

Ολα αυτά προκάλεσαν και μια αναταραχή σε διοικητικό επίπεδο με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Σοφοκλή Σογιουλτζή να δηλώνει παραίτηση. Ωστόσο αν και επισήμως καθήκοντα προέδρου έχει ο Παναγιώτης Παγώνης ο κ. Σογιουλτζής εξακολουθεί να έχει το κουμάντο στην ΠΑΕ Θράκη.

Εκτός του Καλλιμάνη στην θρακιώτικη ομάδα αγωνίζεται ο Τάκης Λαμπίδης, γνωστός από το πέρασμα του στην Κρήτη, ο Μπάμπης Ζεκερίκης ,πρώτος σκόρερ της ομάδας και δεύτερος στον 2ο ομιλο, με θητεία σε Πατραϊκό, Καβάλα και ο Ζόραν Στοΐνοβιτς πρώην των Τρικάλων που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο.

ΥΨΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Η ΠΑΕ Θράκη έχει υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας μπάτζετ το οποίο ανέρχεται στα 300.000 ευρώ. Μια μικρή συνεισφορά (60.000 ευρώ) έχει ο Δήμος και άλλοι φορείς και τα υπόλοιπα είναι της διοίκησης.

Ο Δημήτρης Σταματάκης μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Θράκη δήλωσε χθες ότι ο ΠΑΝΟΜ αποτελούσε την τρίτη επιλογή στις προτιμήσεις των ανθρώπων της ομάδας μετά την Αθηναΐδα και την Καρδίτσα. Τόνισε ότι γενικά είναι μια καλή κλήρωση για την ομάδα του και εξέφρασε την άποψη και την ευχή παράλληλα και οι δέκα ομάδες να κερδίσουν την άνοδο στη Γʼ Εθνική.