Μέχρι πριν από λίγες μέρες φάνταζε απίθανο αλλά από χθες μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης. Ο λόγος για τη συνένωση των ανδρικών ομάδων μπάσκετ του “Ηράκλειο” και του ΟΦΗ που χαράσσει νέα εποχή στο τοπικό μπάσκετ.

Οι αντιπροσωπείες των διοικήσεων των δύο συλλόγων συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ - μετά από την πρωτοβουλία του κ. Ξημέρη - και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να διαπιστωθεί η κοινή έντονη επιθυμία για το μεγάλο βήμα.

“Το νερό μπήκε στο αυλάκι”, είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης. “Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων”, τόνισε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ “Ηράκλειο” Μανόλης Παπακαλιάτης, λόγια που περιγράφουν το θερμό κλίμα που επικράτησε. Αν και τις προηγούμενες μέρες διατυπώθηκαν αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό το εγχείρημα μπορεί να στεφθεί άμεσα από επιτυχία λόγω των νομικών δυσκολιών, χθες φάνηκε μέσα από τη συζήτηση ότι τίποτα δεν είναι ικανό να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη.

Ο κ. Παπακαλιάτης θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα για να πάρει διευκρινίσεις από τη Νομική Υπηρεσία της Γ.Γ. Αθλητισμού σχετικά με τις νομικές λεπτομέρειες της συνένωσης και κατόπιν θα συναντηθεί εκ νέου με τον κ. Ξημέρη.

Πολύ σύντομα εξάλλου (ίσως και σήμερα) θα συναντηθούν οι προπονητές των δύο ομάδων κ.κ. Μακράκης, Σφακιανάκης για να καταγράψουν το υπάρχον έμψυχο υλικό πάνω στο οποίο θα “χτιστεί” η νέα ομάδα.Στη χθεσινή συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της ονομασίας της ομάδας που θα προκύψει και γενικά δεν πάρθηκαν επιμέρους αποφάσεις. Ωστόσο συζητήθηκαν διάφορα θέματα και συμφωνήθηκε ότι οι δύο ομάδες θα διατηρήσουν ως έχουν τα υπόλοιπα τμήματά τους (εκτός τα ανδρικά που θα συνενωθούν) και επίσης να παραμείνουν οι δύο προπονητές κ.κ. Μακράκης, Σφακιανάκης. Επίσης ο κ. Ξημέρης πρότεινε να αναλάβει ο κ. Παπακαλιάτης την προεδρία της νέας ομάδας, όμως τελικά συμφωνήθηκε να μην είναι κανένας από τους δύο και ο νέος πρόεδρος να είναι άτομο κοινής αποδοχής και με καλή εικόνα προς τα έξω. Στο τραπέζι “έπεσε” επίσης και ένα χορηγικό πλάνο τριετούς διάρκειας.

“Οι δύο ομάδες συμφώνησαν για τη συνένωση. Από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες που οι Νόμοι προβλέπουν. Στόχος είναι η νέα ομάδα να παίξει στο προσεχές πρωτάθλημα της Α2”, δήλωσε ο κ. Ξημέρης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπακαλιάτης: “Είναι δεδομένη η καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Χαίρομαι που συμφωνήσαμε γιατί είναι κάτι που θέλαμε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα νομικής φύσεως που χρήζουν διερεύνησης. Έχουμε όμως το χρόνο και τη διάθεση προκειμένου να τα ξεπεράσουμε”.

Στη χθεσινή συνάντηση έδωσαν το “παρών” οι κ.κ. Ξημέρης, Βλαχάκης, Σπυριδάκης, Κουτσογιάννης, Βατσινάς, Παπαδάκης Γ., Σφακιανάκης, Κουνενός, Πικράκης από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, οι κ.κ. Παπακαλιάτης, Ράλλης από το “Ηράκλειο” και ο δικηγόρος κ. Πευκιανάκης.