Της Μάνιας Οικονομάκη*

Στην “Τύχη” επέλεξε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του να αφήσει την επιλογή σημαιοφόρου στα Δημοτικά Σχολεία, όπως στην τύχη τους έχει αφήσει και μείζονα θέματα για τη χώρα μας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Τσίπρας τάσσεται φανατικός οπαδός της τύχης, μιας και του “χαμογέλασε” πριν 2,5 χρονια, που κατά τύχη έγινε κι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Το μέλλον που φαντάζεται να έχει η πατρίδα μας είναι νέοι που θα αξιολογούνται από τύχη και τζόγο, και όχι νέους που αξίζουν και θέλουν να αγωνιστούν και να επιβραβευθούν για την προσπάθειά τους.

Προφανώς η σημαία μας ενώνει και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, η επιλογή του σημαιοφόρου που υπήρχε έως σήμερα, όμως, συμβολίζει στο μυαλό των νέων την επιβράβευση του κόπου και της προσπάθειάς τους, το κίνητρο για να δημιουργούν πρότυπα και αργότερα στόχους και όνειρα με σκοπό να εργάζονται για να επιτύχουν, και όχι αυτό που σήμερα ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει... από "τύχη" σημαιοφόρους, αργότερα από "τύχη" πτυχιούχος, με πρακτική άσκηση σε κατάληψεις και σε τραμπουκισμούς.

Η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλα και τη συνολική πρόοδο της πατρίδας μας.

Όμως, τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση στην οποία ο υπουργός Παιδείας λέει "οι καλοί καθηγητές και οι καλοί μαθητές να φύγουν από τη χώρα", ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί δεκάδες φορές με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών.

*Η Μάνια Οικονομάκη είναι περιφεριάρχης Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κρήτης - στέλεχος ΝΟΔΕ Ηρακλείου