Την προσωρινή απαγόρευση της άσκησης των ιερατικών του καθηκόντων επέβαλε η Ιερά Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας στον 49χρονο ιερέα από τη Μεσσαρά, ο οποίος συνελήφθη επειδή βρέθηκε να καλλιεργεί δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και να κατέχει 95 γραμμάρια χασίς. Η Μητρόπολη στην οποία υπάγεται ο 49χρονος εξέδωσε ανακοίνωση μία ημέρα μετά την απολογία του ιερέα στον αρμόδιο ανακριτή Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται: «Κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή, περί παράβασης του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» από κληρικό της, γνωρίζει ότι σύμφωνα με Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, το Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας» και το Ν. 5383/1932 «Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», απαγόρευσε προσωρινά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον εν λόγω κληρικό, μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας».

Ο 49χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε συντετριμμένος στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατά την απολογία του έδωσε εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν σε περιστασιακή χρήση.