Όταν ένα τελικό τουρνουά χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου Μπιτς Βόλεϊ κατάμεστες εξέδρες πρωί – βράδυ και άριστη οργάνωση τότε τα έχει όλα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BeachVolley ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον καλύτερο τόπο. Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και συγκεκριμένα στην παραλία «Άμμος», ακριβώς δίπλα από την πανέμορφη Μαρίνας της πόλης.

Η επιτυχία των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που συνδιοργάνωσαν η ΕΟΠΕ, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ), φέρνει και την καθιέρωση.

Ήδη οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις, ώστε και τη νέα σεζόν να διοργανωθεί στον Άγιο Νικόλαο τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με στόχο το Beach Volley να γίνει θεσμός στην όμορφη πόλη, αφού τέτοιες διοργανώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος, στόχο που σαφέστατα έχει η ΕΟΠΕ.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μόνο την αρχή για την παρουσία του αθλήματος στον Άγιο Νικόλαο, όπως είπε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός κατά την τελετή λήξης και την απονομή κυπέλων και μεταλλίων στους πρωταθλητές.

«Με τον πρόεδρο (της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης) κ. Καραμπέτσο, ο Δήμος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να υπάρχει μία διοργάνωση beach volley κάθε χρόνο εδώ στη πόλη μας. Δεν είναι μόνο στη παραλία «Άμμος», έχουμε πολλές παραλίες, στο Αμμούδι, την Κιτροπλατεία, την Ελούντα, όπου μπορούμε να στήσουμε σωστές εκδηλώσεις για να τις ευχαριστηθεί ο κόσμος. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία μόνιμη εγκατάσταση, αλλά κυρίως να μεταδώσουμε το άθλημα», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ζερβός, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Καραμπέτσος σημείωσε:

«Προς ευχάριστη έκπληξη, είχαμε πολλούς υποψήφιους δήμους να αναλάβουν φέτος τις διοργανώσεις. Πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε από τις Σπέτσες, να συνεχίσουμε στο Ξυλόκαστρο και στο Αντίρριο και τελευταίο είπαμε να στέψουμε ξανά τον βασιλιά εδώ, στον Άγιο Νικόλαο. Είμαι ευτυχής που ήρθαμε εδώ και η επιλογή μας ήταν όντως σωστή. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες αυτό το τριήμερο. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».