Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν αίσθηση για τη σχέση και τον γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνας με τον πρίγκιπα Κάρολο αναμένεται να έρθουν στο φως στη βρετανική τηλεόραση τον επόμενο μήνα, έπειτα από χρόνια αντιπαράθεσης με τη βασιλική οικογένεια σχετικά με τις ηχογραφήσεις. 

Η ίδια η Νταϊάνα μπροστά σε μία βιντεοκάμερα, τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό της, αποκαλύπτει τις πρώτες προσπάθειες του Καρόλου να την πλησιάσει ως έφηβος, καθώς και για την θλίψη της που την συνόδευε μετά το γάμο τους, τον Ιούλιο του 1981, γράφει ο Guardian. 

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Diana: In Her Own Words» που θα προβληθεί από το βρετανικό κανάλι Channel 4 την Κυριακή 6 Αυγούστου με αφορμή τα 20 χρόνια από τον αδόκητο χαμό της «πριγκίπισσας του λαού» σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997, η Νταϊάνα αποκαλύπτει τις υποψίες της αναφορικά με τη σχέση του Καρόλου με την «αιώνια αγαπημένη» του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. 

Τον πέμπτο χρόνο του γάμου τους, όταν πλέον βεβαιώθηκε για την εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας, πήγε στον Κάρολο και τον ρώτησε ευθέως: «Γιατί; Γιατί έχεις αυτή τη γυναίκα δίπλα σου;». Η απάντησή του ήταν κυνική: «Αρνούμαι να είμαι ο πρίγκιπας της Ουαλίας που δεν είχε ποτέ ερωμένη»…