Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση για τα εγκαίνια της πλατείας στις Βασιλειές.

Όπως είναι γνωστό η παράταξη «Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες» ενοχλήθηκε για τα εγκαίνια της πλατείας για ένα έργο που υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Απαντώντας ο κ. Λαμπρινός κατέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι το έργο διαμόρφωσης της πλατείας που συμβασιοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκε με ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής επί αντιδημαρχίας του Χάρη Μαμουλάκη στα τεχνικά έργα. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι στην ομιλία που έκανε στις Βασιλειές υπογράμμισε τη συμβολή της πρώην δημοτικής αρχής για την απαλλοτρίωση του χώρου και την ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ενώ οι ευχαριστίες έγιναν δημόσια σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, την ίδια στιγμή δεχόμαστε επίθεση γιατί δεν κάναμε αναφορά στην πρώην δημοτική αρχή; Ε… αυτό πάει πολύ…», τόνισε ο κ. Λαμπρινός απευθυνόμενος στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο κ.Γ. Κουράκης υπεραμύνθηκε των χειριστών της παράταξής του τονίζοντας ότι εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση με την οποία δεν έβρισε κανένα. Τόνισε δε ότι θα επιμείνει να υπενθυμίζει στην κοινωνία τα έργα τα οποία εκτέλεσε την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Ανταπαντώντας ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι δεν είναι σύνηθες δήμαρχος να ευχαριστεί τους προηγούμενους και την ίδια στιγμή να δέχεται την κριτική τους…



Η ανακοίνωση

Μάλιστα σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί νωρίτερα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η πλατεία που άρχισε να κατασκευάζεται το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τη σημερινή δημοτική αρχή, εγκαινιάστηκε το Σάββατο στις Βασιλειές. Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο μετά την παρέμβαση της μείζονος αντιπολίτευσης με την οποία εκφράζει τη δυσφορία της για τα εγκαίνια της πλατείας που τονίζει ότι ήταν δικό της δημιούργημα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος, κ. Β. Λαμπρινός, στην ομιλία του ευχαρίστησε την προηγούμενη δημοτική αρχή που μελέτησε και ενέταξε την ανάπλαση της πλατείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ξεκαθαρίζει όμως παράλληλα ότι η κατασκευή της πλατείας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό της από την παρούσα δημοτική αρχή. Στην ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κοινωνία των Βασιλειών, όπου ήταν εφημέριος από το 1930, δεν λησμόνησε ποτέ την προσήλωση του Δωροθέου Τσαγκαράκη στην ιερατική του αποστολή και την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά. Ανάμεσα στα σπουδαιότερα επιτεύγματά του είναι και η ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Για την αντιστασιακή του δράση απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές, υπέστη φρικτά βασανιστήρια και εκτελέστηκε στις 15 Οκτωβρίου 1943. H πλατεία που θα φέρει τ’ όνομά του, θα αποτελεί μια διαρκή απόδοση τιμής στη μνήμη του Δωροθέου Τσαγκαράκη» Η πλατεία εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Πέτρος Ινιωτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Gian Andrea Garancini, o πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, Γιώργος Τσαγκαράκης και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Νίκος Αγγελάκης. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς που συμμετείχαν στο «Εκτός Πόλης» και να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων τους. Το 3ο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» 2017 του Δήμου Ηρακλείου διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και συμμετείχαν η Αυγενική, το Βενεράτο, τα Κεράσια, η Σίβα, οι Βούτες, τα Σταυράκια και οι Βασιλειές.