Η νέα άπαιχτη, σπαρταριστή κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα, Florian Zeller, “Το Ψέμα” παρουσιάζεται αύριο Κυριακή στις 9.30 το βράδυ στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ηρακλειο-Καλοκαίρι 2017”.

Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη μετά από 6 χρόνια ενώνονται και πάλι σαν θεατρικό ζευγάρι και μαζί με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα θα μάθουν πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.

Μια κωμωδία για όλους όσοι ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα!

Η Αλίς (Σμαράγδα Καρύδη) κι ο Πολ (Θοδωρής Αθερίδης) είναι ζευγάρι. Από λεπτό σε λεπτό περιμένουν τους φίλους τους, την Λοράνς (Μυρτώ Αλικάκη) με τον Μισέλ, (Κωνσταντίνο Κάππα) επίσης ζευγάρι. Η Αλίς τυχαία στον δρόμο πριν λίγες ώρες είδε μέσα από το ταξί τον Μισέλ να ερωτοτροπεί στον δρόμο με μια άγνωστη κοπέλα.Τι να κάνει απόψε; Πώς θα υποδεχτεί τη φίλη της; Να της το πει; Ο Πολ δεν το συζητάει, και βέβαια όχι! Η Αλίς δεν είναι σίγουρη. Αυτό είναι απλώς το πρώτο δίλημμα για να ξεκινήσει η παράσταση.

Γιατί στην συνέχεια μέσα από τον κωμικότατο αγώνα που δίνει ο Πολ για να συγκρατήσει την Αλίς να μην μιλήσει, θα ενεργοποιηθεί ένα ντόμινο αποκαλύψεων που κανείς δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη. 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης.

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή.

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου.

Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας.

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη.

Βοηθός σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου.

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας.

Είσοδος: 17? και μειωμένο (για ανέργους, φοιτητές, ΑμΕΑ, παιδιά έως 10 ετών) 13 ευρώ.