Πολιτιστικές εκδηλώσεις ως φόρο τιμής στη μνήμη των 30 Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν πριν από 73 χρίνια, την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, θα πραγματοποιηθούν από 8-21 Αυγούστου. Τις εκδηλώσεις οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου, το Τοπικό Συμβούλιο Δαμάστας, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας και τον Αθλητικό Όμιλο Δαμάστας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής και εθελοντικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης όπως συσκευασμένα τρόφιμα, ειδών ατομικής και οικιακής καθαριότητας, ένδυσης (ενηλίκων και παιδιών), φαρμάκων, βιβλίων, παιχνιδιών. Τα συγκεντρωθέντα είδη θα διανεμηθούν σε συνανθρώπους μας που αποδεδειγμένα τα έχουν ανάγκη.

Έκτη εθελοντική αιμοδοσία! Στις 21 Αυγούστου, μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων, θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου από τις 09:30 έως τις 13.30 το μεσημέρι, με το ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την αιμοδοσία.

Εθελοντικός καθαρισμός Δαμάστας και μνημείου στο Κερατίδι στις 5 Αυγούστου στις 09:00.

Για πληροφορίες: Σαρρής Γεώργιος (6944420970), Παπαδάκης Ανδρέας (6986704994).