Προβλήματα στην υδροδότηση φέρνουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο. Η αυξημένη ζήτηση σε νερό αλλά και η παλαιότητα του δικτύου οδήγησαν σε μια εκτεταμένη βλάβη στο κέντρο της πόλης προχθές το βράδυ, που είχε ως αποτέλεσμα κάποια νοικοκυριά να μείνουν για μερικές ώρες χωρίς νερό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ για την αντιμετώπιση της βλάβης σταμάτησαν για μερικές ώρες την παροχή, γεγονός που είχε ως συνέπεια να στερηθούν το πολύτιμο αγαθό κάποια νοικοκυριά που δεν είχαν δυνατότητα μεγάλης αποθήκευσης.

Από χθες το πρωί, ωστόσο, η βλάβη αντιμετωπίστηκε πλήρως και η υδροδότηση πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς πρόσθετα προβλήματα.

Θέματα με την υδροδότηση αντιμετώπισαν επίσης κάποια νοικοκυριά στη Σύλλαμο, με τα συνεργεία, ωστόσο, της Δημοτικής Επιχείρησης να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων. Αντίστοιχα κάποια θέματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στις οδούς Βορεάδου και Καρυωτάκη. Τα συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο, είναι περισσότερο τεχνικά και οφείλονται κατά κανόνα στις υψομετρικές διαφορές της περιοχής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακουρέλης, η υπηρεσία πραγματοποιεί υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα. Ειδικά, όμως, το καλοκαίρι με την αυξημένη ζήτηση είναι ως ένα βαθμό δικαιολογημένο σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις να παρατηρούνται βλάβες, πάνω στις οποίες σκύβει άμεσα η υπηρεσία κι επιχειρεί να επιλύει στον ταχύτερο δυνατό ρυθμό.