Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα αέρια γέλιουΣυνεχίζονται οι έλεγχοι για τα αέρια γέλιου

Προς πέντε ευρώ πουλούσαν την αμπούλα με το αέριο γέλιου ένας 62χρονος ιδιοκτήτης μπαρ στα Μάλια και δύο 20χρονες από τη Βρετανία, οι οποίες συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Χερσονήσου. Οι αστυνομικοί φορώντας πολιτικά προσποιήθηκαν τους πελάτες και διαπίστωσαν την παράνομη αγοραπωλησία.

Στο μπαρ του 62χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αμπούλες- φιαλίδια, οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου, τρία χρησιμοποιημένα μπαλόνια με αέριο γέλιου, 29 κενές αμπούλες –φιαλίδια, δύο μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια, το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Οι Βρετανίδες, οι οποίες είπαν ότι δεν γνώριζαν ότι είναι παράνομη η πώληση του αερίου, είχαν 13 αμπούλες, τις οποίες τροφοδοτούσαν μέσα σε λαστιχένια μπαλόνια με μεταλλικό αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας στις τουριστικές περιοχές ξεκίνησαν μετά την κατάρρευση μιας τουρίστριας, η κατάσταση της υγείας αρχικώς αποδόθηκε σε χρήση αερίου γέλιου, στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μηνιγγίτιδα.

Για λίγες ημέρες, όπως έχει γράψει η «Π», οι αμπούλες γέλιου μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, εξαφανίστηκαν από τους κατόχους τους, οι οποίοι φαίνεται όμως πως δειλά- δειλά τις εμφάνισαν και πάλι στους χώρους διασκέδασης των Μαλίων.