Μέχρι τέλους επέμεινε στην αθωότητα του ο 25χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι πριν από μερικούς μήνες αποπειράθηκε να βιάσει στην τουαλέτα καφετέριας 30χρονη θαμώνα, την οποία δεν γνώριζε αλλά του είχε «γυαλίσει».

«Εγώ δεν έκανα τίποτα κακό» έλεγε ξανά και ξανά στο δικαστήριο. Τελικά κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, της απείθειας αλλά και της παράνομης οπλοκατοχής (μαχαιριού) και του επιβλήθηκε συνολική ποινή 4 ετών και 4 μηνών.

Η έφεσή του αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους: να μετοικήσει εκτός Κρήτης και ειδικότερα στη Χαλκίδα όπου διαμένει ο πατέρας του, να εμφανίζεται υποχρεωτικά κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να παρακολουθείται από δημόσιο ψυχιατρείο με την υποχρέωση να συντάσσεται κάθε μήνα αναφορά για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Αυτόπτης μάρτυρας που έπινε τον καφέ του στην καφετέρια την ημέρα του συμβάντος είχε περιγράψει στην «Π»: «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές. Μία σερβιτόρα ανήσυχη μάς είπε ότι κάτι συμβαίνει κάτω στις τουαλέτες. Εγώ μαζί με δύο ακόμα άνδρες κατεβήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Κατεβαίνοντας είδαμε την κοπέλα να τρέμει ολόκληρη από τον φόβο της και να κλαίει.

Έπεσε πάνω μου και προσπάθησα να την ηρεμήσω.

Μας είπε ότι ο νεαρός είχε προσπαθήσει να τη βιάσει. Οι άλλοι δύο άνδρες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Αυτός ήταν με το παντελόνι κατεβασμένο. Ήταν θεριό ανήμερο παρά το γεγονός ότι είναι μικρόσωμος.

Τον ρίξαμε κάτω μέχρι να τον ακινητοποιήσουμε όμως δεν τον κάναμε καλά. Τάραζε ολόκληρος και αντιστεκόταν. Από το κινητό μου τηλέφωνο κάλεσα την Αστυνομία. Η κοπέλα μάς είπε ότι επειδή είναι κλειστοφοβική, δεν είχε κλειδώσει την πόρτα και είχε αφήσει ένα μικρό περιθώριο. Τότε ένιωσε κάποιον να την σπρώχνει.

Θεώρησε ότι κάποιος ήθελε να κάνει την ανάγκη του και του φώναξε: άλλος!». Η πόρτα άνοιξε και αντίκρισε τον 25χρονο, ο οποίος χωρίς χρονοτριβές κατέβασε το παντελόνι του. «Μην φωνάξεις και εγώ θα σε πάω στους επτά ουρανούς» της είπε χαρακτηριστικά.

Τρομοκρατημένη και αντιλαμβανόμενη τις άγριες διαθέσεις του άγνωστου νεαρού, προσπάθησε να τον απωθήσει. Μάταια όμως. Της έπιασε τα χέρια και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Η κοπέλα αντιστάθηκε με όλη της τη δύναμη και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας, ακόμα και όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ο νεαρός εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ και υπερδιέγερσης. «Ήταν ασύλληπτο. Λες και είχε υπερφυσική δύναμη» σχολίασε χαρακτηριστικά.