Στην τελική ευθεία για τον ακριβή προσδιορισμό των προσλήψεων που θα γίνουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας βρίσκεται η Λότζια, που όπως όλα δείχνουν καταλήγει σε έναν αριθμό πολύ μικρότερο από αυτόν που είχε αρχικά διαφανεί. Ενώ δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια στελέχη της παράταξης μιλούσαν για την ανάγκη μονιμοποίησης του συνόλου των συμβασιούχων, τώρα η πρόταση στην οποία καταλήγουν περιορίζεται σε έναν αριθμό 50 ατόμων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως συνοδοί απορριμματοφόρων. Επίσης βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση η πρόσληψη ακόμα 20 ατόμων με την προοπτική να καλύψουν ανάγκες σε προσωπικό πρώτης γραμμής δηλαδή τα σημεία στα οποία πραγματικά «πονά» η υπηρεσία η οποία έχει ανάγκη στελέχωσης σε οδοκαθαρισμό. Το όλο θέμα αναμένεται να κλείσει οριστικά τις επόμενες μέρες, καθώς οι Δήμοι θα πρέπει μετά και την τροπολογία Σκουρλέτη να επικαιροποιήσουν τους Εσωτερικούς Οργανισμούς Υπηρεσίας τους και να ζητήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που επιθυμούν να προσλάβουν στις Υπηρεσίες Καθαριότητας.

Το όλο θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρεία του δημάρχου κ. Β. Λαμπρινού και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων αντιδημάρχων και συγκεκριμένα του Γιώργου Καραντινού, του Χάρη Μαμουλάκη και του Κώστα Βαρδαβά. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε μια προσπάθεια χαρτογράφησης των πραγματικών αναγκών του Δήμου Ηρακλείου, ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια ποιες είναι αυτές και πως μπορούν να αντιμετωπισθούν. Στη διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε ότι τα δημοτικά στελέχη δεν κινούνται στη λογική της πλήρους κάλυψης του κενού των συμβασιούχων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ζητηθεί η πρόσληψη 88 (που είναι ο αριθμός των συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα στον Δήμο) αλλά 50 ατόμων.

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και με τις δημοτικές παρατάξεις και να οδηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.