Ο Αγροτικός Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής που ενώ εξασφάλισε την παραμονή της, κίνησε επισήμως τις διαδικασίες για λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ που σημαίνει ότι του χρόνου θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική.

Αυτόματα, λοιπόν, προκύπτει ένα κενό στον χάρτη της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Μεγάλο ερωτηματικό βέβαια, αποτελεί και ο Εργοτέλης, ενώ αρκετές ακόμα ομάδες δείχνουν να βαδίζουν στο άγνωστο. Τι γίνεται όμως με τα πιθανά κενά στη Β’ Εθνική και αν υπάρχει ενδεχόμενο αυτά να καλυφθούν; Ο ΚΑΠ στο άρθρο 4 (παρ.5) αναφέρει ρητά ότι το κενά για κανέναν λόγο δεν καλύπτονται...

Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή έχει την ενημέρωση ότι ο ΚΑΠ θα τροποποιηθεί και αναμένεται να προστεθεί αναφορά για την κάλυψη των κενών από την Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΔΕ της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο το νέο καταστατικό και εντός της εβδομάδας θα δημοσιευτεί ο ΚΑΠ με τις τροποποιήσεις.

Μέχρι τότε, βέβαια, η Ένωση δεν μπορεί να πράξει τίποτα για τη συμπλήρωση των κενών, αλλά μόνο να ζητήσει από τις ΠΑΕ να κάνουν γνωστή την πρόθεση συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα, πριν τη δήλωση συμμετοχής στις αρχές Αυγούστου. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφόρηση περί κάλυψης κενών θέσεων από τη χαμηλότερη κατηγορία, τότε η ΕΠΟ θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.

Το βέβαιο είναι ότι θα επωφεληθούν κάποιοι από τους δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής (Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα, Ιωνικός).