Με μια εκπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο, η Τύλισος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α2 ΕΠΣΗ και επέστρεψε πανηγυρικά στην πρώτη κατηγορία. Οι πρωταθλητές συγκέντρωσαν 71 βαθμούς με 22 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες.

Το εισιτήριο για την άνοδο πήραν μέσω της δεύτερης θέσης και οι Ελπίδες (62 β. με 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες), ενώ το τρίτο εισιτήριο κέρδισε στα πλέι-οφ η ΑΕΚ. Η ομάδα του Κατσαμπά νίκησε στον τελικό τους Ν. Εργοτέλη μέσα στο Μαρτινέγκο με 2-1 και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια.

Χαμένοι της χρονιάς ήταν η Δαμάστα και η Ομόνοια, που υποβιβάστηκαν απευθείας, καθώς και ο Μαραθώνας. Η ομάδα των Καλεσών έχασε στα πλέι-άουτ από τον ΑΟΚ (5-4 στα πέναλτι). Η Ανάληψη και οι Ασίτες αποβλήθηκαν νωρίς από το πρωτάθλημα, καθώς σταμάτησαν να προσέρχονται στους αγώνες.

Ας δούμε ορισμένα στατιστικά των ομάδων:

ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι Ν. Εργοτέλη έχασαν στα πλέι-οφ την άνοδο, αλλά διέθεταν την καλύτερη επίθεση με 80 γκολ ενεργητικό. Ακολουθούν η Τύλισος με 74 τέρματα και οι Ελπίδες με 66 γκολ. Αντίθετα τη χειρότερη επίθεση είχε ο Δωριέας με 35 γκολ, όπως και η Ομόνοια με 36 γκολ.

ΑΜΥΝΑ

Η πρωταθλήτρια Τύλισος και η ΑΕΚ διέθεταν τις καλύτερες άμυνες με 21 γκολ παθητικό. Αμέσως μετά είναι η Αγία Βαρβάρα με 25 τέρματα. Τη χειρότερη άμυνα είχαν η Δαμάστα και η Ομόνοια με 74 γκολ, καθώς και ο Δωριέας, του οποίου η εστία παραβιάστηκε 61 φορές.

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

Η Αγ. Βαρβάρα ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (11). Στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ (10) και στην τρίτη οι Ν. Εργοτέλη και ο ΑΟΚ (7).

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Δασκαλάκης της Αγ. Βαρβάρας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Α2 με 24 γκολ.

1) Δασκαλάκης (Αγ. Βαρβάρα) 24

2) Βατσινάς (Ραύκος) 23

3) Σπύρου (Ν. Ηροδότου) 18

-Τριανταφυλλάκης (Τύλισος) 18

5) Γιακουμάκης (Ελπίδες) 17

6) Κουτσογιαννάκης (Ν. Εργοτέλη) 15