Σημαντική προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης, οραματιστή δήμαρχο και πρωτεργάτη της τοπικής ανάπτυξης στη περιοχή Ανωγείων και ευρύτερα στον Μυλοπόταμο με την ίδρυση του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, χαρακτήρισε τον Γιώργο Κλάδο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που οργάνωσε χθες στα Ανώγεια ο Δήμος και ο ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, βουλευτών, δημάρχων, τοπικών φορέων και κόσμου.

Στην εκδήλωση στα γραφεία της ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ έγινε μάλιστα η ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης του φυσικού πάρκου Ψηλορείτη σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΚΛΑΔΟΣ». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το κινηματογραφικό πορτραίτο με τίτλο «Γεώργιος Ι. Κλάδος, Ένας Καινοτόμος Δημιουργικός Πολίτης» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.

Στο κύρος, την ακεραιότητα και το ήθος του Γιώργου Κλάδου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο οποίος είπεότι ο Γιώργος Κλάδος αγάπησε την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν ένας μεγάλος οραματιστής και οι ιδέες του θα συμπεριληφθούν στη μεγάλη, όπως είπε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Μανόλης Καλλέργης από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Γιώργο Κλάδο για την προσφορά του στην αυτοδιοίκηση, στην ανάπτυξη των Ανωγείων και του Μυλοπόταμου ευρύτερα, του παρέδωσε σε πάπυρο την καταστατική ίδρυση του ΑΚΚΟΜ– Ψηλορείτης.

Στην προσωπικότητα του Γιώργου Κλάδου, που πρωτοστάτησε σε εθνικούς, κοινωνικούς αγώνες, στη διεκδίκηση για αποκέντρωση και πρόοδο της αυτοδιοίκησης, ανοίγοντας νέους δρόμους με τις ιδέες και τις πρωτοπόρες δράσεις του, αναφέρθηκαν δήμαρχοι και άλλοι ομιλητές στην τιμητική εκδήλωση.