Συνεδρίαση διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η χθεσινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς όπως φαίνεται εν μέσω καύσωνα λίγοι ήταν εκείνοι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στο ταμπλό.

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,35% κλείνοντας στις 819,72 μονάδες, ενώ κατά κινήθηκε μεταξύ των 819,25 (-0,41%) και 824,58 μονάδων (+0,24%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 61,8 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά μπορεί να δείχνει ότι διαθέτει τις απαιτούμενες άμυνες προκειμένου να μην υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα, ωστόσο από την άλλοι λείπουν οι "επιθετικοί που θα σκοράρουν" σπρώχνοντας τους δείκτες σε υψηλότερα επίπεδα.

Αυτή η εικόνα δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα καθώς η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά συνεχίζει να κινείται σε "κενό" ειδήσεων, με τις επόμενες σημαντικές ειδήσεις είναι προγραμματισμένες για το δεύτερο μισό του Ιουλίου όπου θα γίνει η αποπληρωμή του ομολόγου του Ελληνικού δημοσίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την αγορά ομολόγων.

Στις διεθνείς αγορά χαμηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ, με τον τεχνολογικό τομέα να δέχεται νέες πιέσεις και τις τράπεζες να καταγράφουν ανοδικό ράλι μετά το πράσινο φώς που έδωσε η Fed στα κεφαλαιακά σχέδια και των 34 μεγάλων αμερικανικών τραπεζών για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε εκ νέου έναντι του ευρώ ενώ οδηγώντας και το χρυσό χαμηλότερα ενώ στα εμπορεύματα το πετρέλαιο συνέχισε ανοδικά.

Σημαντική πτώση σημείωσαν οι τιμές των ομολόγων στις Η.Π.Α.