Ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και συνολικά στην υπηρεσία του τεχνικού κόσμου αποτελεί η παράδοση των ορθοφωτοχαρτών των δημοτικών κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Νεάπολης και Βραχασίου. Η παρουσίαση του υλικού έγινε χθες στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας παρουσία και του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού.

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό της ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 65.348,00 ευρώ και περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: αεροφωτογράφηση και παραγωγή ορθοεικόνων υψηλής ανάλυσης 5 cm των σημαντικών περιοχών ενδιαφέροντος (οικισμοί, επεκτάσεις, σχέδια πόλης, δομημένο περιβάλλον, παραλιακή ζώνη της κάθε δημοτικής ενότητας του δήμου Αγίου Νικολάου), αεροφωτογράφηση καθώς και παραγωγή ορθοεικόνων ανάλυσης 5 cm όλων των υπόλοιπων περιοχών της κάθε δημοτικής ενότητας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός μεταξύ άλλων τόνισε: "Έχουμε στα χέρια μας ορθοφωτοχάρτες για όλη την έκταση του δήμου: Από την παραλία μέχρι το τελευταίο όριο στα βουνά του Λασιθίου, στο Καλό Χωριό και στο Σίσι - ένα πολύτιμο εργαλείο, όπως θα αποδειχθεί - που στο εξής θα μας επιτρέψει -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- τη σύνταξη μελετών υψηλής ακρίβειας. Ένα υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα GIS για όλα τα συστήματα του δήμου (δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης, φωτισμού κ.ά). Εξάλλου άμεσα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στο δήμο και στους μηχανικούς της περιοχής. Με την υποδομή αυτή, ο δήμος κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, στην λογική της e - διοίκησης, παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξιδεικευμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες», κατέληξε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.