Από τις περυσινές εκδηλώσειςΑπό τις περυσινές εκδηλώσεις

Tο φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» επιστρέφει φέτος μεγαλύτερο χρονικά και πλουσιότερο σε περιεχόμενο, μετά την περυσινή, θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Ηρακλειώτες.

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου για να μετατρέψει και πάλι ολόκληρη την πόλη σε καλλιτεχνική σκηνή. Με στόχο, πάντα, την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και με την προσθήκη σημαντικών ονομάτων της τέχνης, όπως το συγκρότημα των Encardia, η Αλίκη Καγιαλόγλου κ.ά. το φετινό πρόγραμμα του «Τέχνη καθ΄οδόν» υπόσχεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μια πενθήμερη γιορτή πολιτισμού, με τις εκπλήξεις να καραδοκούν σε κάθε πλατεία.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στο «Τέχνη καθ’ οδόν», στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωσή του: «Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε από τη βάση και αγκαλιάστηκε αμέσως απ’ αυτήν. Αποδεικνύει έμπρακτα το τι μπορεί να κατορθώσει η συμμετοχική αυτοδιοίκηση -αυτή που πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίηση των δράσεων της δημοτικής αρχής. Το τι μπορεί, δηλαδή, να συμβεί, όταν οι πολίτες προτείνουν και η αυτοδιοίκηση ακούει και υιοθετεί τις ιδέες και τα οράματά τους».

Το 2ο «Τέχνη καθ’ οδόν» διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια πολλών ακόμα φορέων, όπως του Ινστιστούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε., του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, του Συλλόγου Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, ωδείων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά των εθελοντών του Δήμου.