Στα επίπεδα των 820 μονάδων επανήλθε το Χρηματιστήριο Αθηνών χθες, καταφέρνοντας να απορροφήσει πολλές νευρικές κινήσεις και τις πιέσεις που παρατηρήθηκαν τις πρώτες ώρες τις συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,70% κλείνοντας στις 820,52 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 809,13 (-0,70%) και 822,52 μονάδων (+0,95%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 87,6 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχονται στα 95,2 εκατ. τεμάχια.

Το ΧΑ βάζει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα να βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων των Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο α’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς ξεκινώντας μάλιστα με υστέρηση 4,95% τον Ιανουάριο.Η ψυχολογία έχει χαρακτηριστικά ανοδικής αγοράς. Το χρηματιστήριο δεν έχει ξαναγίνει της μόδας, κινείται ακόμα κάτω από το ραντάρ της ειδησεογραφίας ωστόσο κάποια φαινόμενα που παρατηρούνται έχουν προβολές σε άλλες εποχές πριν τους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων. Οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων τυχαίνουν υπερκαλύψεων και μάλιστα σε ιδιαίτερα απαιτητικές σε μέγεθος εκδόσεις παρατηρείται κορεσμός στην συγκέντρωση κεφαλαίων τόσο από θεσμικά σχήματα όσο και από την λιανική με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων εκδόσεων ομολόγων της SunLight και του Μυτιληναίου όπου η έκδοση υπερκαλύφτηκε σημαντικά.Στις διεθνείς αγορές οριακές απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. Θετικά τα σήματα από την Ευρώπη εν μέσω ανόδου της τιμής του πετρελαίου και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ ενώ στα εμπορεύματα ανοδικά κινήθηκαν χρυσός και πετρέλαιο.