Σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εξετάζονται οι υποψήφιοι των πανελληνίων.Σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εξετάζονται οι υποψήφιοι των πανελληνίων.

Να ξεπεράσουν τον «κάζο» των Μαθηματικών και τις δυσκολίες στα Αρχαία Ελληνικά θα προσπαθήσουν σήμερα οι υποψήφιοι της Γ’ Λυκείου.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται με τα μαθήματα της Ιστορίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με Φυσική για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και με Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής.

Μετά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν από την εξέταση των Μαθηματικών, οι υποψήφιοι θα επιχειρήσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος σε μια προσπάθεια να επιτύχουν την είσοδο τους σε κάποιο από τα Ανώτατα ή Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Οι υποψήφιοι του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν αντιμετωπίσει μικρότερες δυσκολίες, θα αναμετρηθούν με τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Οι μαθητές που έγραψαν καλά στα Αρχαία Ελληνικά την Παρασκευή γνωρίζουν ήδη πως έχουν βάλει πλώρη για τις υψηλόβαθμες σχολές της Ομάδας Προσανατολισμού τους, ενώ εκείνοι που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις του μαθήματος θα πρέπει να δώσουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ιστορία, αν θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά υλοποίησης του στόχου εισαγωγής σε κάποια αξιόλογη σχολή.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο βάρος των υποψηφίων δίνεται και σε αυτές τις πανελλήνιες εξετάσεις στα μαθήματα προσανατολισμού, οπότε η εξέταση στο μάθημα της Ιστορίας σήμερα για τους μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο μάθημα της Φυσικής για τους μαθητές που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό Θετικών Σπουδών, αναδεικνύεται ιδιαίτερης δυσκολίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι της φετινής χρονιάς διεκδικούν πάνω από 100.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τα γενικά λύκεια οι πανελλήνιες εξετάσεις διαρκούν ως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα επαγγελματικά λύκεια ως τις 21 Ιουνίου. Εκτός από τη σημερινή ημέρα, οι υποψήφιοι εξετάζονται επίσης, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού τους, σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας την Τετάρτη και σε Βιολογία Θετικών Σπουδών και Βιολογία Γενικής Παιδείας της Παρασκευή.

Οι πανελλήνιες ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία Γενικής Παιδείας.