Στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου θα λειτουργεί το Εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Σάρχο, που ολοκληρώνεται με την προσθήκη του απαραίτητου εξοπλισμού, προϋπολογισμού 30.000 ?.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μέσα από έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Μαλεβίζι. Στις εργασίες διαμόρφωσης του παλιού σχολείου που προηγήθηκαν, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, περιλαμβανόταν η πλήρης ανακαίνιση των χώρων, η αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η τοποθέτηση κλιματισμού και εξαερισμού, φωτιστικών σωμάτων, νέα υδραυλική εγκατάσταση, εργασίες πρόσβασης ΑμεΑ, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Με το νέο αυτό χώρο πολιτισμού, στοχεύουμε στο να αναδείξουμε τη λαογραφική και πολιτιστική μας παράδοση, να δημιουργήσουμε ένα κέντρο πολιτισμού που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία της ενδοχώρας του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, ένα έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμά μας για ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη του Μαλεβιζίου, για την ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που κάνουν το Μαλεβίζι ξεχωριστό προορισμό χειμώνα – καλοκαίρι».