Αντιμέτωπο με τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων της Φοινικιάς βρέθηκε κλιμάκιο του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή για το σκοπό αυτό.

Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν αρκετά ζητήματα σχετικά με την ποιότητα του οδοστρώματος σε κεντρικές οδούς, το ζήτημα των νερών που πλημμυρίζουν τους δρόμους μετά από έντονη βροχόπτωση, ενώ τέθηκε ως αίτημα και η δημιουργία παιδικής χαράς.

Ο δήμαρχος απάντησε σε σχέση με το οδόστρωμα ότι η δημοτική αρχή σκοπεύει να προχωρήσει σε ασφαλτόστρωση σε ένα μεγάλο κομμάτι της οδού Μάνου Κατράκη, το νωρίτερο προς το τέλος του έτους, ενώ δεσμεύτηκε και για σειρά άλλων παρεμβάσεων, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, οι οποίες θα λύσουν ορισμένα μικρότερα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων.

Όσο για το θέμα της παιδικής χαράς, τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι παρευρισκόμενοι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης και Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης διευκρίνισαν ότι εφόσον βρεθεί χώρος να την φιλοξενήσει, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή της.