Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου πίσω από τη σύλληψη του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς. Ο μόλις έξι μήνες πρόεδρος Νίκος Αφορδακός συνελήφθη χθες στα πλαίσια του αυτοφώρου, λόγω της λήξης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία των δεξαμενών του κατσίγαρου στο ελαιουργείο. Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Αφορδακός αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η σύλληψή του για ένα πρόβλημα, που αποτελεί «αγκάθι» για τα περισσότερα ελαιουργεία του νησιού, πυροδότησε αντιδράσεις, τη στιγμή μάλιστα που έχει δρομολογηθεί η αγορά οικοπέδου για την ανέγερση πρότυπου ελαιουργείου του συνεταιρισμού Κριτσάς.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Κρατήθηκε στο αυτόφωρο (!) ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς για το «περιβαλλοντικό έγκλημα» να έχει λήξει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις δεξαμενές κατσίγαρου της Κριτσάς, που λειτουργούν περίπου 25 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς δεν είναι μεγαλοξενοδόχος «αγνώστου διαμονής», να έχει καταπατήσει δέκα χρόνια τις ακτές και να έχει κτίσει τον αιγιαλό και να κυκλοφορεί ελεύθερος παρά τις καταγγελίες και τις επιτόπιες αυτοψίες.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς δεν είναι εκδότης – «δημοσιογράφος» που έβγαλε σε σακούλες μερικά εκατομμύρια στο εξωτερικό, για να κυκλοφορεί ελεύθερος. Είναι άραγε τυχαίο ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του κ. Αφορδακού στην θέση του προέδρου;

Ενόχλησε μήπως κάποιους η επίσκεψη του πρωθυπουργού και η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι;

Τι επιδιώκουν με αυτές τις ενέργειες;

Να κλείσουν τον Συνεταιρισμό;

Το πρόβλημα του κατσίγαρου, υπαρκτό σε όλη την Κρήτη, απαιτεί συνολική ρύθμιση».