Αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους χώρους αποθήκευσης και πώλησης πυροτεχνημάτων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο του νομού Ηρακλείου θα διενεργούνται εν όψει των εορτών του Πάσχα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου τονίζεται χαρακτηριστικά:

“Οι σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών και όχι μόνο από ατυχήματα που προκαλούν οι κροτίδες, φωτοβολίδες, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, άσκοποι πυροβολισμοί κ.λ.π., που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη έκταση τις ημέρες των εορτών της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, κυρίως από παιδιά, υποχρεώνουν την Αστυνομία να πάρει αυστηρά μέτρα για την πρόληψή τους.

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που ζήσαμε στην περιοχή μας τα προηγούμενα χρόνια από τέτοιες αιτίες και αποτελεί ευχή και επιδίωξή μας, η αποφυγή επανάληψής τους.

Για το σκοπό αυτό, και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, θα διενεργούνται αυστηροί, συνεχείς και ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλους τους χώρους, αποθήκευσης και πώλησης πυροτεχνημάτων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων, τόσο στην πόλη μας, όσο και στις κωμωπόλεις και χωριά του νομού μας.

Συστηματικοί έλεγχοι, θα πραγματοποιούνται και στους πλανόδιους μικροπωλητές, σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα - καταστήματα ψιλικών - παιδικών παιχνιδιών) όπου μπορεί να διακινούνται τα ανωτέρω είδη και σε περίπτωση ανεύρεσής τους θα κατάσχονται, οι δράστες θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στον εισαγγελέα όπως ο νόμος ορίζει.

Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν στους Ιερούς Ναούς της περιφέρειάς μας, κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα κατά τις ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως για τον περιορισμό της χρήσης των κροτίδων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών”.

Κροτίδες σε ΙΧ

Περισσότερες από 2000 κροτίδες ιταλικής προέλευσης είχε στο αυτοκίνητό του ένα άτομο το οποίο συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5000 κροτίδες.