Ο νέος περιφερειάρχης Κρήτης μιλά στην “Π”

Την απογοήτευση στα τοπικά στελέχη της ΝΔ προκάλεσαν οι επιλογές της κυβέρνησης για την κάλυψη των 13 θέσεων περιφερειαρχών καθώς σʼ αυτές δεν αξιοποιήθηκε κανείς από την Κρήτη!

Αν και θα μπορούσαν να επιλεγούν στελέχη που διέθεταν τα ανάλογα προσόντα και είχαν τις ικανότητες, οι επιλογές Καραμανλή τα απέκλεισαν δημιουργώντας δικαιολογημένα κλίμα γκρίνιας και απογοήτευσης και αυτό όχι μόνο για προσωπικούς λόγους.

Κορυφαίο τοπικό στέλεχος εξέφρασε χθες στην “Π” τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας ότι θα υπήρχε πολιτικό όφελος από την αξιοποίηση Κρητικών στις θέσεις αυτές, αλλά και ταυτόχρονα θα ανταπέδιδε την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι ψηφοφόροι στον πρόεδρο της ΝΔ.

Αναφέροντας ενδεικτικά ονόματα το ίδιο στέλεχος επέμεινε στην άποψη ότι περισσότερα από δέκα άτομα, στελέχη του κόμματος στην Κρήτη με σπουδές και εμπειρία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στις Γενικές Γραμματείες των Περιφερειών αλλά και αυτές των υπουργείων ή σε διοικήσεις οργανισμών του Δημοσίου, με δεδομένο ότι και ο κρητικής καταγωγής γραμματέας της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης θα της στήριζε.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Οι επιλογές των 13 νέων περιφερειαρχών όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, φέρουν τη σφραγίδα του ίδιου του προέδρου του κόμματος, δοθέντος μάλιστα ότι μέχρι και χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν γνώριζε λεπτομέρειες... όπως επίσης και οι βουλευτές.

Στο θέμα επιχείρησε να εμπλακεί και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θέτοντας “βέτο” για την Κρήτη στο όνομα του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Σαριδάκη.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είχε εξασφαλίσει την ικανοποίηση του αιτήματός του καθώς προχθές ανέπτυσσε τα θετικά επιχειρήματα για την επιλογή Σαριδάκη σε Κρητικό συνομιλητή του.

“Δεν μπορεί το κόμμα σʼ αυτή τη φάση να βρει καλύτερο από τον Γιώργο”, φέρεται να είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ που διεκδικούσε για τον εαυτό του ρόλο ρυθμιστή στο νησί.

Ο κ. Καραμανλής όμως-κυρίαρχος πλέον των εξελίξεων-αποφάσισε διαφορετικά, θέλοντας να βάλει κι εδώ τη δική του προσωπική σφραγίδα, παραγνωρίζοντας ωστόσο και πρόσωπα με τα οποία ο ίδιος και η οικογένειά του συνδέονται.



Ο ΝΕΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



«Άνθρωπος του Καραμανλή», με λαμπρές σπουδές, καλή γνώση της Αυτοδιοίκησης και νέος σε ηλικία είναι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας. Η τοποθέτησή του αναμένεται να επικυρωθεί αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έρθει στην Κρήτη για να αναλάβει καθήκοντα.

«Η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι πολύ μεγάλη. Έρχομαι σε μια από τις πιο δυναμικές και δύσκολες περιφέρειες της χώρας. Και γιʼαυτό πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εσωτερικών για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν» είπε χθες το βράδυ στην «Π» ο κ.Τσόκας που ήταν το 2002 υποψήφιος νομάρχης δυτικής Αττικής και έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου.

Ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας ,που είναι 42 ετών και έχει κάνει οικονομικές σπουδές και μάστερ στο μάρκετινγκ και τους υπολογιστές, θα αντικαταστήσει τις επόμενες ημέρες τον κ.Καρούντζο(θα συνομιλήσουν για να προγραμματίσουν πότε θα γίνει η παράδοση-παραλαβή). Ο ίδιος αναμένεται να έρθει οικογενειακώς στην Κρήτη για να μπορέσει να αφοσιωθεί πλήρως στις υποχρεώσεις που τον περιμένουν εδώ.

«Έχω μία εικόνα για την Κρήτη, φυσικά δεν μπορώ να πως ότι ξέρω το σύνολο των προβλημάτων. Αλλά νομίζω ότι μπορώ να υποψιαστώ πόσο σημαντική δουλειά με περιμένει στην Κρήτη. Και γιʼαυτό θα πρέπει εκ των πραγμάτων να ακολουθήσει και η οικογένεια, ευτυχώς τα δύο μου παιδιά είναι μικρά ακόμη σε ηλικία» τονίζει ο νέος περιφερειάρχης.

Ο ίδιος είχε πάντως ενημερωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα για το ότι θα είναι ο νέος περιφερειάρχης Κρήτης. Άλλωστε συνδέεται στενά με τον κ.Καραμανλή αφού ο πρόεδρος του κόμματος τον είχε τοποθετήσει το 1997 υπεύθυνο κινητοποιήσεων.

«Ο Καραμανλής μοιράζει θέσεις ευθύνης και ταυτόχρονα θέσεις εργασίας» λέει ο κ.Τσόκας ο οποίος δίνει και το στίγμα του για την Κρήτη: «Πάνω από όλα είναι η δουλειά και η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του νησιού, θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις μεγάλες δυνατότητες της Κρήτης» λέει.

Ο ίδιος έχει πάντως όπως λέει έρθει αρκετές φορές στην Κρήτη για τις κομματικές ανάγκες(ως υπεύθυνος κινητοποιήσεων) και ήδη προετοιμάζεται για την εγκατάστασή του εδώ.

Δηλώνει πως ανυπομονεί να έρθει στην Κρήτη και αναφέρει ότι ήδη έχει ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον απερχόμενο περιφερειάρχη κ.Καρούντζο από τον οποίο ευελπιστεί να έχει την καλύτερη ενημέρωση.