Νέες περιπέτειες για το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», καθώς χθες το πρωί και ενώ έπλεε έξω από το λιμάνι της Ρόδου, σημειώθηκε βλάβη στην κεντρική κύρια μηχανή του.

Ο πλοίαρχος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Ρόδου ότι κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Ρόδου διαπιστώθηκε αύξηση της θερμοκρασίας στην κεντρική κύρια μηχανή.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Χάλκη – Διαφάνι Καρπάθου – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Σαντορίνη – Μήλο – Πειραιά, με 83 επιβάτες, επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και αποβίβασε τους επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Να σημειωθεί ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» λίγες μόνο ημέρες πριν, στις 18 Δεκεμβρίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, είχε προσκρούσει στην προβλήτα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσής του.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε μικρό ρήγμα στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης. Σημειώνεται ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» έχει κατασκευαστεί το 1976.